A játékvezetők 90%-a Real Madrid-drukker



Eduardo Iturralde González, korábbi FIFA-játékvezető közölte velünk ezt az információt.

A korábbi FIFA-bíró 1995-ben lett a La Liga játékvezetője, az aktív nemzeti játékvezetéstől pedig 2012-ben vonult vissza. Nyolc évvel később pedig megkavart az állóvizet.

Azt állítja ugyanis, hogy a spanyol bajnokságban többnyire a Real Madridnak drukkolnak a játékvezetők. 

Persze rákérdezte, hogy úgy nagyjából mit jelent ez számokban kifejezve, hány százaléka szurkol a Realnak és mennyi a Barcelonának, sokkolta a közvéleményt:

„90% a Realnak, 10% a Barcelonának”

– írja a Mundo Deportivo.

Ez persze nem annyira meglepő, látva a spanyol politikai helyzetet, és nem is újdonság. Iturralde már 2014-ben a Marca TV Tiki Taka műsorában kifejtette az elméletét a játékvezetők érzelmeiről.

A spanyol játékvezetők sem a Marsról jönnek. Azért állsz bírónak, mert szereted a focit, és ha szereted, akkor kizárt, hogy ne legyen kedvenc csapatod. Én szerencsés vagyok, hogy Bilbaóban születtem, ahol az emberek az Athleticnek szurkolnak. Spanyolország többi részén azonban a többség a Real Madridnak és a Barcelonának drukkol, nyilván azért, mert ők a győztes csapatok.

A játékvezetők is ebbe a csoportba tartoznak, közülük a legtöbben Real-szimpatizánsok, de ez nem jelenti azt, hogy ne végeznék profi módon a feladatukat, amikor a Real Madrid meccsén bíráskodnak.

Erre talán bizonyíték lehet az is, hogy Iturralde három el Clásicón fújt, és mind a három meccset a Barcelona nyerte meg. Bilbao-találkozót viszont sosem vezetett. - írta a player.hu


Close Menu