Bundesliga - Május 16-án indul újra a bajnokság - (a Sport TV közvetíti a meccseket)Május 16-án, azaz jövő szombaton elsőként Európában a német labdarúgó-bajnokság indul újra.

   
A Német Labdarúgó Liga csütörtöki közlése szerint szigorú egészségügyi szabályokkal és nézők nélkül folytatódik a Bundesliga.
   
"A szezon valószínűleg június végén fejeződik be" 

- mondta Christian Seifert, a liga elsőszámú vezetője.
   
"Globálisan hatalmas az érdeklődés, mivel ez az első nagy bajnokság, amely újraindul. Ez annak a különleges helyzetnek köszönhető, hogy nálunk van a világ egyik legmodernebb egészségügyi rendszere" 

- tette hozzá a sportvezető.
   
A közlés szerint az összes játékost tesztelni kell, majd ezt követően valamennyi csapatnak hétnapos edzőtáborba kell vonulnia teljes izolációba a rajt előtt, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét. A meccseken a játékosokkal, a stábtagokkal és a hivatalos személyekkel együtt nagyjából 300 ember fog a stadionban tartózkodni.
   
A koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel a Bundesliga küzdelmeit, amelyből még kilenc forduló van hátra. Jelenleg a címvédő Bayern München áll az élen négy ponttal megelőzve a Borussia Dortmundot, illetve öttel a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget. A május 16-i rajton rögtön egy csúcsrangadóra is sor kerül a Borussia Dortmund-Schalke 04 Ruhr-vidéki derbi révén.
   
A Bundesliga küzdelmeit Magyarországon a Sport TV közvetíti. A csatorna csütörtöki tájékoztatása szerint a Sport 1-en minden idősávban élőben kerül műsorra egy-egy mérkőzés a német első és a másodosztályból, míg a Sport 2-n a szombaton 15.30 órakor kezdődő találkozók közül lesz látható további egy.
   
"Nagyon örülünk, hogy a UFC után újabb világszerte népszerű sorozat indul újra a Bundesligával, ráadásul ez az első, nemzetközi szinten is jegyzett labdarúgó-bajnokság" 

- mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.
   
"A Bundesliga elképesztően sokat dolgozott azért, hogy május 16-án folytatódhasson a 2019/2020-as idény, ahogyan a színfalak mögött mi is folyamatosan tettünk azért, hogy ha a német bajnokság megkapja a zöld jelzést, mi is minden előírást betartva, a megszokott színvonalon közvetíthessünk. Az élő adásokkal, a mérkőzésszám növelésével szeretnénk egy kis örömöt hozni a nehéz idők után a televíziónézők, a sportszeretők, a szurkolók életébe. Minden idősávban legalább egy mérkőzést élőben közvetítünk, a játéknap előtt jelentkezik a megszokott 30 perces beharangozó műsorunk, a forduló lezárásaként pedig 60 perces összefoglalóval jelentkezünk. Külön öröm, hogy újra láthatjuk a Sport TV-ben a magyar válogatott játékosait, így a nemrég a világ legjobb kapusai közé sorolt Gulácsi Pétert, két támadónkat, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot, valamint a sérüléséből lassan felépülő Willi Orbánt" 

- tette hozzá.
   
A 2019/2020-as idényből még kilenc forduló van hátra mindkét osztályban, a Sport TV a tervek szerint mintegy száz mérkőzést tűz műsorára. A kommentátorok csapata nem változik, továbbra is Bartha Zoltán, Faragó Richard, Fülöp László, Haraszti Ádám, Kassai-Tóth Csaba, Méhes Gábor és Petur András közvetíti a legizgalmasabb német bajnokikat.

MTI
Close Menu