Gólfesztivált rendezett a ZTE KaposváronA ZTE könnyed játékkal fölényes győzelmet aratott Kaposváron a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

   
A vendégcsapat 6-0-ra verte meg az utolsó helyezett hazaiakat, akik ezzel még közelebb kerültek a kieséshez. A Kaposvár sorozatban kilencedszer kapott ki a bajnokságban.
   
A Zalaegerszeg 4-0-s és 2-0-s siker után harmadszor győzte le a somogyiakat, és pénteki három pontjával elmozdult a 11., utolsó előtti pozícióból, és a forduló további mérkőzései előtt a nyolcadik.

    OTP Bank Liga, a 26. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-6 (0-5)

Kaposvár, v.: Erdős
    gólszerzők: Radó (6., 35.), Bőle (21., 31.), Barczi (28.), Lesjak (52.)
    sárga lap: Bolla (26.), Radó (54.)
   
    Kaposvár:
    ---------
Pogacsics - Vachtler, Ur, Fodor (Nagy T., a szünetben), Hadaró - Nagy J., (Bévárdi, 24.), Trebotic (Farkas, 83.) - Szakály A., Pintér, Nagy R. (Borbély, 73.) - Ádám (Keresztes, 73.)
   
    ZTE:
    ----
Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 57.), Tamás K. - Lesjak, Mitrovic  (Ostrek, 67.) - Radó, Barczi (Babati, 43.), Bőle (Kocsis, 56.) - Bobál G. (Ikoba, 67.)

   
Az újraindult bajnokság első teljes fordulójának nyitó találkozóján a rendező klub 850 helyet tudott biztosítani a szurkolóknak, és bár érkeztek szép számmal nézők, azért akadtak üresen maradt lelátórészek, de így is folyamatos volt a biztatás - elsősorban zalai részről.
   
Gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE, amely többször könnyedén jutott el a hazaiak kapujáig. Stabilan védekezett középen a vendégcsapat, labdaszerzés után pedig gyorsan vezette támadásait és összességében sokkal határozottabban futballozott. Ennek eredménye volt, hogy potyogtak a gólok, a 35. percben már 0-5 volt az állás. A Kaposvár bizonytalanul játszott hátul, érdemi támadást pedig nem tudott vezetni.
   
A szünet után sem változott a mérkőzés képe, az újabb vendéggólt követően a kaposváriak nem nagyon hittek abban, hogy javíthatnak a helyzetükön, ezzel együtt néhányszor már eljutottak a zalaiak kapujáig, de így is kevés veszélyt tudtak csak teremteni. Az egerszegiek az egész mérkőzésen sokkal jobban játszottak, megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet.

MTI
Close Menu