Magyar Kupa - Nem bírt egymással az MTK és a Honvéd



A másodosztályból feljutott MTK gól nélküli döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéddal a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első, szombati felvonásán.

    A visszavágót kedden rendezik a Puskás Arénában.

    Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

MTK Budapest (NB II)-Budapest Honvéd 0-0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Erdős
    sárga lap: Palincsár (82.), illetve Lovric (56.), Gazdag (59.)

    MTK Budapest:
 
Varga B. - Fülöp N., Katona M., Varju, Pintér Á. - Mezei (Bognár I., 69.), Palincsár, Cseke - Lencse (Bíró, 69.), Schön (Gera, 69.), Prosser

    Budapest Honvéd:
 
Tujvel - Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma - Nagy G., Hidi - Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) - George

   
"Győzzetek értünk, veletek vagyunk!" 

- állt a hazai szurkolótábor törzshelyénél kifeszített drapérián. Ezt leszámítva tipikus zárt kapus mérkőzés volt, amelyen az edzők minden utasítása tisztán hallható volt.
   
A találkozón a Honvéd hiába kezdett agresszív letámadással, az MTK gyors akciókkal rendre a vendégvédelem mögé került, s előbb leshelyzet, majd Tujvel védése akadályozta meg a hazai vezetést. A kispestiek később is pontatlanul és kissé lassan futballoztak, labda nélküli játékban is rendre le voltak maradva, így a kék-fehérek játszottak fölényben a 25. percben elrendelt ivószünetig, de csak néhány ígéretes lövőhelyzetig jutottak. Az első komoly Honvéd-helyzetre több mint fél órát kellett várni, majd a játékrész vége ismét MTK-lehetőségeket hozott, azonban gól nem született a szünetig.
   
A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: az MTK támadott, a Honvéd védekezett, ebben a felvonásban viszont hamarabb kiszabadult a szorításból az élvonalbeli együttes, amely a kapufát is eltalálta Hidi révén, majd Lanzafame lőtt veszélyes szabadrúgást. Az újabb ivószünetben az MTK hármas cserét hajtott végre, ettől ismét megélénkült a játéka, de Tujvelnek nem akadt komoly védenivalója. Noha az MTK irányított a hajrában is, a meccs ziccerét a Honvéd hagyta ki, George ordító helyzetben, 10 méterről szemben a kapussal telibe lőtte Vargát. A hazaiak kapufája zárta le a második felvonás érdemi részét, a döntés a keddi visszavágóra maradt.

   
Korábban:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

MTI
Close Menu