Messinek nagy csalódás a Copa América elhalasztásaAz argentin futballválogatott csapatkapitányaként Lionel Messi mélységes csalódottsággal fogadta a Copa América jövő évre halasztását.


   
Az FC Barcelona világsztárja a mundoalbiceleste.com oldalnak úgy fogalmazott, hogy az idén nyárra tervezett torna kiváló alkalmat kínált nemzeti válogatottjuknak a trófeaszerzésre, és személy szerint az ő számára is sikerrel kecsegtető eseménynek ígérkezett.
   
"Rendkívül lelkes voltam, így aztán igen rosszul éltem meg, amikor bejelentették, hogy elhalasztják, de teljesen megértem a döntést" 

- mondta.
   
A CONMEBOL, a dél-amerikai futballszövetség március közepén jelentette be hivatalosan, hogy az idén június-júliusra, Argentínába és Kolumbiába tervezett Copa Américát egy év csúszással rendezik meg a koronavírus-járvány miatt. Június 12-én kezdődött volna a torna Argentínában, július 12-én lett volna a döntő Kolumbiában, ezek a dátumok 2021. június 11-re, illetve július 11-re módosulnak.
   
A Dél-Amerika kontinensbajnokságának számító Copa América a világ egyik legrégebbi futballtornája, az elsőt 1916-ban rendezték meg, legutóbb - tavaly - Brazília volt a házigazda. A legtöbbször - 15 alkalommal - Uruguay nyert, Argentína 14-szer, Brazília 9-szer diadalmaskodott.

MTI
Close Menu