Tagadják a La Ligában felmerülő bundavádakat az érintett klubok



A spanyol lapok arról számoltak be, hogy a 2-2-es döntetlen előre megbeszélt eredmény volt a két együttes között. Az El País napilap közölte: a meccs az Oikos-művelet részeként került gyanúba, amely során tavaly 11 embert tartoztattak le fogadási csalás miatt. 

Hozzátették:

egy WhatsApp-beszélgetésen két gyanúsított személy előzőleg a Getafe–Villarreal találkozóról egyeztetett. Emiatt ki kell vizsgálni, hogy a Getafe csapatkapitánya, Jorge Molina fizetett-e Villarreal-játékosoknak az előre megbeszélt eredményért.

A Villarreal közleményében kiemelte: elutasítják a vádakat, és kategorikusan tagadják az általuk elítélt bundázást, amely károsítja a sport és a versengés lényegét. Hasonló nyilatkozatot adott ki a Getafe is, amely szintén tagadta, hogy sportszerűtlen magatartást tanúsított volna.

A nevesített játékos, Molina a vádakra reagálva nyilatkozatában hangsúlyozta, nincs kapcsolatban a nevezett gyanúsítottakkal, nem volt tudomása a tervükről és nem volt befolyással a mérkőzés bundázására. Kiemelte, ügyvédekhez fordult, akik majd megteszik a megfelelő jogi intézkedéseket.

A La Liga 2018-19-es idényének zárófordulója előtt a Getafének még volt esélye a Bajnokok Ligája-részvétel kiharcolására is, az egymás elleni eredmény azonban az azonos pontszámmal álló Valencia kedvezett.

A Getafének így csak akkor lett volna esélye a BL-re, ha a Valencia nem nyer a szezon utolsó meccsén, ám utóbbi a Valladolid vendégeként az 52. percben már 2-0-ra vezetett, és nyert is.

A Getafe ugyanabban az időpontban fogadta a Villarrealt, a 76. percben 1-1-nél másodszor is megszerezte a vezetést, a 2-2-es végeredmény a 87. percben alakult ki. - írta az m4sport.hu
Close Menu