Tilos lesz a mezcsere,a köpködés és a labdacsókolgatás is

Többek között a szerencsét hozó labdacsókolgatás is tilos lesz Dél-Amerikában a labdarúgó-mérkőzéseken, mint ahogy a mezcserét, illetve a köpködést és az orrfújást sem engedélyezik a pályákon.


A kontinentális szövetség (CONMEBOL) a koronavírus-járvány miatt szerdán fogadott el különleges szabályokat, amelyek elsősorban a Libertadores Kupa folytatásakor lépnek majd életbe. Azt még nem lehet tudni, hogy a dél-amerikai Bajnokok Ligája, valamint az Európa-ligának megfelelő Copa Sudamericana küzdelmei - melyeket márciusban szakítottak meg - mikor indulhatnak újra, egyelőre szeptemberi folytatás tűnik valószínűnek.

A játékosokat és a szakmai stáb tagjait rendszeresen fogják tesztelni, aki nem vesz részt a vizsgálaton, az nem lehet jelen az adott mérkőzésen, azok a klubok pedig, amelyek nem működnek együtt, pénzbüntetésre számíthatnak. A frissen elfogadott előírások értelmében a kispadon mindenkinek maszkot kell viselnie, a találkozók előtt pedig a játékosok testhőmérsékletét ellenőrizni fogják.

A CONMEBOL speciális szabályai a dél-amerikai országok bajnokságaira valószínűleg nem vonatkoznak majd, igaz, ezek közül még egyik sem folytatódhatott eddig.

A kontinentális szövetség arról is döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben az eddigi 79 millió dolláron túl további 14 millió dollárt ad tíz országos tagszervezetének.M4Sport.hu
Close Menu