A Parma felnőtt csapatánál edz az U19-es válogatott Kosznovszky Márk

A korosztályos csapatból felkerülve az olasz labdarúgó Serie A-ban szereplő AC Parma felnőtt együttesével edz az U19-es válogatott Kosznovszky Márk.

   

A 18 éves középpályás az MTI-nek csütörtökön azt mondta, május 23-án utazott Parmába, mivel a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet után újraindultak az edzések. Elárulta, hogy már korábban is tréningezett a 30 fős bő kerettel, és a leállást követően is visszarendelték az együtteshez.
   
Kosznovszky kijelentette, Roberto D'Aversa vezetőedzővel még nem beszélgetett személyesen, ugyanakkor az erőnléti edző már felhívta a figyelmét arra, milyen területeken kell javulnia.
   
"A keret tagjai közül ilyen rövid idő alatt még baráti kapcsolatba senkivel nem kerültem, de többek között Matteo Darmian, a csapat jelenlegi legértékesebb játékosa sokat segít az edzéseken, és mindig jelzi, miben kell fejlődnöm" 

- fogalmazott az MTI-nek a középpályás.
   
A szezonra vonatkozó céljáról elárulta, szeretne bemutatkozni az élvonalban, de ez attól is függ, hogy a 27. fordulót követően a tabellán hetedik Parma hogyan szerepel majd a következő hetekben.
   
Kosznovszky tavaly a magyar U17-es válogatott tagjaként a korosztályos Európa-bajnokságon és világbajnokságon is szerepelt, az olaszok az MTK akadémiájáról szerződtették.
   
A Serie A-ban jelenleg nincs magyar játékos, mert Schäfer András ugyan a Genoa labdarúgója, jelenleg kölcsönben a dunaszerdahelyi DAC-nál szerepel.

MTI
Close Menu