Az éllovas Ferencváros megtörte a Diósgyőr lendületét

A címvédő és éllovas Ferencváros 3-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este.    OTP Bank Liga, 27. forduló:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

Groupama Aréna, 2725 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Boli (54.), Zubkov (55.), Botka (83.)
    sárga lap: Botka (30.), Haratin (56.), Sigér (76.), illetve Rui Pedro (17.), Sesztakov (91.)

    Ferencváros:
 
Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Botka, Civic - Haratin (Vécsei, 61.), Sigér (Frimpong, 77.) - Zubkov (Nguen, 77.), Somália, Isael (Skvarka, 71.) - Boli (Szihnyevics, 71.)

    Diósgyőr:
 
Danilovic - Sesztakov, Polgár, Szűcs K., Vági - Hasani (Egerszegi, 75.), Márkvárt, Iszlai (Adukor, 64.), Kiss T. (Cortes, 64.) - Ivanovszki (Tabakovic, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 61.)

   
A DVTK kezdte frissebben a mérkőzést, ennek eredményeként rövid idő alatt három lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. A Ferencváros pár perc után pörgött fel, és még nagyobb helyzetekkel válaszolt. A találkozó lendületét megtörte ugyan az egészségügyi szünet, de a félidő hajrája ismét veszélyes helyzeteket tartogatott. Gól azonban a színvonalas első felvonás lezárásaként sem született.
   
A második félidő elején a játékot végig irányító Ferencvárosnak másfél perc kellett a kétgólos előny megszerzéséhez - Boli lesipuskásként talált be, majd Zubkov lőtt bombagólt -, a miskolciak így kénytelenek voltak feladni a térfelükre visszahúzódó taktikájukat. Hiába érkeztek azonban a friss erők vendégoldalon, a DVTK nem jelentett veszélyt Dibusz kapujára. A hazaiak erőlködés nélkül tudták a mezőnyben tartani a játékot, majd a szakadó esőben Botka révén tovább növelték az előnyüket.
   
A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 51 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 40. győzelmét aratta. A Diósgyőr ellen otthon sorozatban hetedszer nyert.
   
A DVTK-nak viszont megszakadt a jó idegenbeli sorozata a bajnokságban: a miskolci gárda vendégként ezt megelőzően november 9-én szenvedett vereséget legutóbb, azt követően négy győzelem mellett háromszor játszott döntetlent.

MTI
Close Menu