Az Újpest a 95. percben mentett pontot a Mezőkövesd ellen

A kupadöntős Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott az Újpest FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik fordulójának szerdai zárómérkőzésén.


   
A borsodiak március 7-e óta nem tudnak tétmeccset nyerni, rossz sorozatuk immár tíz mérkőzésből áll.

    OTP Bank Liga, 29. forduló:

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2300 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Koszta (95.), illetve Pekár (66.)
    sárga lap: Perosevic (78.), illetve Nagy D. (5.), Eperjesi (93.)

    Újpest:
 
Banai - Balázs B., Heris, Máté Zs., Burekovic - Onovo (Szakály P., 86.), Nwobodo - Simon K. (Calcan, 70.), Bacsa (Perosevic, 58.), Zsótér (Koszta, 71.) - Novothny

    Mezőkövesd:
   
Szappanos - Farkas, Pillár, Nesterov, Silye - Berecz, Karnyickij - Cseri (Pekár, 38.), Nagy D. (Eperjesi, 90.), Besirovic (Vajda, 72.) - Zivzivadze (Jurina, 90.)

   
Remek iramban kezdődött a mérkőzés, a játékosok motivációját az adta, hogy a házigazda fővárosiak a kiesés elkerüléséért, a vendég borsodiak pedig a bronzéremért küzdenek. Mindkét csapat több nagy helyzetet dolgozott ki, a legnagyobbat a 37. percben mezőkövesdi Budu Zivzivadze hagyta ki, aki másfél méterről, becsúszva nem tudott az újpesti hálóba továbbítani.
   
Az élvezetes első felvonáshoz képest a második félidő nem volt olyan színvonalas, többet hibáztak a csapatok, ennek ellenére Pekár László éppen ebben az időszakban juttatta vezetéshez a vendégcsapatot. A sérült csapatkapitány, Cseri Tamás helyére beállt támadójátékos előbb jobb lábbal lőtt, ezt Banai Dávid még kivédte, majd a kipattanót ballal a hálóba bombázta.
   
A folytatásban az újpestiek sokat tettek az egyenlítésért, az ellentámadások során a Mezőkövesdnek is voltak lehetőségei, de az újabb gólra egészen a 95. percig várni kellett. Ekkor Koszta Márk fejelt közelről a hálóba egy pontos beadást, így a június 1-jén kinevezett vezetőedző, Predrag Rogan irányításával továbbra is veretlen az Újpest.

MTI
Close Menu