Az Újpest FC nem áll sorfalat az FTC labdarúgóinak

Ugyan csak szombaton (M4, 21.05 óra) rendezik a Ferencváros–Újpest futballderbit, de a két ősi rivális csatája már a pályán kívül elkezdődött. Tiszteletről, hagyományról megy a vita. 



Az európai futballbajnokságokban megszokott, ha valamelyik csapat idény közben aranyérmes lesz, a következő mérkőzésen az ellenfél díszsorfala között vonulnak be a játékosai a pályára.

A kedden a Budapest Honvéd legyőzésé­vel az NB I-ben már biztosan élen végző Fradi a legnagyobb honi vetélytársával találkozik szombaton, így az íratlan szabályok szerint a lila-fehéreknek „kellene” gesztust gyakorolniuk és megtapsolniuk az élvonal legjobbját a meccs előtt. Ám ez valószínűleg nem történik meg...
„Az Újpest FC nem áll sorfalat az FTC labdarúgóinak a szombati találkozó előtt. Egyrészt a járványügyi korlátozások ezt nem teszik lehetővé, másrészt pedig, ahogy tavaly, úgy idén sem szeretnénk az ünneplésben részt venni”

– hangzott a klub hivatalos álláspontja.

Tegyük hozzá, nem egyedi esetről van szó, hiszen külföldön is előfordult már hasonló szituáció, ugyanakkor sokkal több példát találunk arra, hogy a feleknek sikerült felülemelkedniük a rivalizáláson. Ahogy tették azt a Barcelona focistái a Real Madrid elleni rangadón vagy éppen a Villarreal a Barcelonával, az angol Liverpool a Chelsea-vel, a Chelsea a Leicesterrel szemben. Sőt 2016 áprilisában a paksiak is sorfalat álltak, miközben az élvonalban élen végző FTC tagjai a gyepre futottak.

A ferencvárosiak nem értik a lilák döntését, állítják, fordított esetben biztosan másképpen cselekednének.

Meglepődve olvastam az újpestiek nyilatkozatát, hogy nem állnak sorfalat, annak ellenére, hogy mi lettünk a bajnokok. Abban az esetben, ha az Újpest egyszer újból aranyérmes lesz, és ellenünk játszana, mindenkit biztosíthatok róla, nekünk nem lesz rangon aluli megadni a tiszteletet az aktuális magyar bajnoknak. Lévén, nagyon jó a munkakapcsolatunk az Újpest vezetésével, még beszélek az ügyvezetőjükkel, hogy valóban nem akarnak-e sorfalat állni szombaton 

– nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Vajon mit lép erre az Újpest?

Semmit, a klub továbbra is kitart álláspontja mellett. A fentebb említett telefonhívás és beszélgetés megtörtént, de a lilák nem akarnak díszsorfalat állni a friss bajnokcsapat tagjainak.

 Vagyis, egészen biztosak lehetünk benne: a telt házas derbi parázs csatát hoz majd.

 - Blikk.hu
Close Menu