Baráth Botond: a kupát is helyettesíti a nyári torna

Mivel idén nem rendeznek náluk kupamérkőzéseket, ezért az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nyári tornája egyben azt is helyettesíti - mondta Baráth Botond, a Sporting Kansas City játékosa.

 
  

A bajnokság közel négy hónapos szünet után folytatódik július 8-án. Az MLS újraindító tornáját a floridai Disney World területén bonyolítják le nézők nélkül.
    
A liga szerdai közlése szerint a 26 csapatot hat csoportra osztják, az együttesekre 16 egymást követő játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.
    
"Az első mérkőzésünk előtt egy héttel kell odautaznunk" 

- mondta a 28 éves magyar válogatott védő hozzátéve, hogy a hotelben minden csapatnak lesz egy saját szintje, ahova más nem léphet be, ők pedig csak a pályákra mehetnek ki mérkőzésekre és edzésekre. 

"Nem jöhetnek oda családtagok sem, a csapatoknál pedig folyamatos orvosi felügyelet lesz."
    
Baráth Botond megerősítette, hogy a csoportmérkőzések beleszámítanak majd a bajnoki idénybe, de a torna rájátszása nem. Mint mondta, az ötletet már márciusban bedobta a Disney, azóta zajlottak a tárgyalások, és "talán egy hete" született meg a megállapodás.
    
"Ötnaponta fogunk meccset játszani, az edzéseket pedig külön pályákon végezzük. A nagy meleg és a magas páratartalom miatt is kemény lesz a torna" 

- folytatta.
    
Ez után a szokásos módon folytatódik majd a koronavírus-járvány miatt március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek azonban még újra kell tervezni a menetrendjét.

MTI
Close Menu