Ennyi edzőcsere még nem volt a 12 csapatos NB I-ben

Nyolc csapatnál, összesen tíz alkalommal gondolták úgy, hogy az új szakemberrel jobb lesz.



A labdarúgó OTP Bank Liga március 14-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Május végén indult újra a szezon és az újraindulás után, június elejére már két csapat is edzőt cserélt. Az Újpestnél Predrag Rogan ült Nebojsa Vignjevic helyére, míg a Debrecennél Kondás Elemér váltotta Vitelki Zoltánt, aki maga is a szezon közben lett a Loki edzője.

Érdekesség, hogy ennek a két együttesnek volt 1-1 elmaradt mérkőzése még az őszről, ezeket most pótolták, és ezeken a csapatok egyaránt egygólos vereséget szenvedtek a Ferencvárostól. Mindkét gárda veszélyeztetve van a kieséstől, de ez rajtuk kívül még másik három együttesről is elmondható.

Az mindenesetre szembetűnő, hogy amióta 12 csapatos a bajnokság, eddig egyszer sem volt ilyen sok edzőcsere a szezon során. Tíz alkalommal cseréltek a csapatok szakvezetőt, a Debrecen és a Kisvárda ebben a szezonban kétszer is. Tavaly összesen hat csapatnál váltottak menet közben, míg az azt megelőző szezonban öt együttes fejezte be a szezont mással, mint akivel elkezdte.

A 2016/17-es bajnokságban nyolc edzőcsere volt, de akkor Herczeg András (DVSC) és Vitelki Zoltán (DVTK) is csak ideiglenesen volt a csapata trénere. Az azt megelőző szezonban "csak" hét együttes váltott menet közben.

Hogy a 12 NB I-es csapatból már 8 lecserélte az edzőjét - kettő már kétszer is -, azt jelenti, a csapatok mindössze egyharmada fejezi be azzal a szezont akivel elkezdte. A jelenlegi eredmények alapján úgy tűnik, ezek a csapatok már nem is fognak váltani az idényben.

A Ferencváros (Szerhij Rebrov) vezeti a bajnokságot, a sokáig remekül szereplő, de az újrakezdés óta bukdácsoló, ám így is is harmadik Mezőkövesd (Kuttor Attila), a dobogóért harcoló Puskás Akadémia (Hornyák Zsolt), és a már biztos kieső Kaposvár (Waltner Róbert) is a szezon kezdetén megbízott szakemberrel fejezi be a szezont.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as idényében:

2019. szeptember 3-4. Diósgyőr: Fernando Fernández helyett Feczkó Tamás
2019. október 8-16. Kisvárda: Miriuta László helyett Kocsis János, Dajka László
2019. november 3. Paks: Szivics Tomiszlav helyett megbízott edző Osztermájer Gábor
2019. november 25. Fehérvár: Marko Nikolic helyett Joan Carillo
2019. december 27-30. Debrecen: Herczeg András helyett Vitelki Zoltán
2020. február 6. Kisvárda: Dajka László helyett Bódog Tamás
2020. február 10. Zalaegerszeg: Dobos Barna helyett Márton Gábor
2020. március 19. Budapest Honvéd: Giuseppe Sannino helyett Pisont István
2020. június 1. Újpest: Nebojsa Vignjevic helyett Predrag Rogan
2020. június 7. Debrecen: Vitelki Zoltán helyett Kondás Elemér

m4sport.hu
Close Menu