Gulácsi: kihívás volt újra visszatérni a pályára

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és a RB Leipzig kapusa szerint nagy kihívást jelentett edzőmérkőzések nélkül újrakezdeni a Bundesligát.

forrás:Alfahír.hu

    A 30 esztendős játékos szerdán az M4 Sportnak azt mondta, ugyan korábban is volt már hosszabb szünetük - általában nyáron -, de ez a helyzet most a bizonytalansági faktor miatt más volt.


    "Nem tudtuk, mikor kezdhetjük újra a mérkőzéseket, amikre ráadásul nem volt egyszerű felkészülni sem, hiszen nem játszhattunk edzőmeccset, azonnal a mélyvízben voltunk" - jelentette ki a német liga két és fél héttel ezelőtti újraindulása kapcsán Gulácsi.


    A hálóőr szerint az sem segített a helyzeten, hogy a járványügyi intézkedések nyomán nem a megszokott módon zajlanak az összecsapások: nincsenek nézők, nincs közös bevonulás, ugyanakkor meglátása szerint profi sportolóként ehhez is hozzá kell szokniuk. "Persze mindannyian azt kívánjuk, hogy minden térjen vissza a régi kerékvágásba. Addig próbálunk alkalmazkodni" - fogalmazott.


   A kényszerszünet óta lejátszott négy mérkőzéssel kapcsolatban - két győzelem és két döntetlen a mérleg - úgy nyilatkozott, szerezhettek volna több pontot is, ennek ellenére nem elégedetlenek, mert tartják harmadik helyüket a tabellán. A klub célkitűzése a Bajnokok Ligája indulást jelentő első négy pozíció valamelyikének megszerzése.


    "Gazdasági és sportszakmai szempontból is fontos a BL-szereplés, mert ez elősegíti a klub folyamatos fejlődését és a csapat folyamatos erősítését" - mondta Gulácsi, aki emlékeztetett: a téli szünetben még az első helyen álltak, a Bayern München az edzőváltás óta azonban szárnyal, ők pedig nem teljesítettek eléggé kiegyensúlyozottan pozíciójuk megtartásához.


    "A második helytől karnyújtásnyira vagyunk, és még játszunk hazai pályán a Dortmunddal, de hátrafelé is figyelnünk kell, mert a Mönchengladbach és a Leverkusen is kiegyensúlyozott szezont fut, nem lesz könnyű magunk mögött tartani őket" - elemezte a hátralévő öt fordulóban rájuk váró feladatokat a válogatott kapus.


    Kiemelte, a következő három mérkőzésükön - a Paderborn és a Düsseldorf ellen hazai pályán, illetve a Hoffenheim ellen idegenben - ők a favoritok, és amennyiben az öt találkozón sikerül legalább 10 pontot szerezniük, azzal minden idők legjobb lipcsei Bundesliga-szereplését érik el.
    A hétfői, Köln elleni bajnokin Timo Wernernek adott gólpasszáról elmondta, bár örült neki, kapusként sokkal jobban zavarta a két kapott gólja.

    Klub- és válogatottbeli csapattársáról, Willi Orbánról kijelentette, középhátvédként speciális a helyzete, ugyanis azon a poszton nem szeretnek az edzők belenyúlni a mérkőzésbe, ritka, hogy azért cserélnek be valakit, hogy játékperceket kapjon.


    "A Mainz ellen már 4-0-ra vezettünk, amikor beállt, a Hertha ellen tíz emberrel voltunk és szükség volt valakire, aki hátul erős, így ezeken a találkozókon vissza tudott térni" - mondta a csapatkapitányról Gulácsi. Hozzátette, Orbánnak egy ilyen hosszú sérülés után már az is fontos lépés volt, hogy visszakerült a körforgásba, ott van a csapattal a meccseken, az öltözői helyzete pedig semmit nem változott, ő az egyik legfontosabb személy.


    "Játszania kell ahhoz, hogy ismét csúcsformába kerüljön, az edzéseken látszik, hogy közelít hozzá, de sok jó játékosunk van azon a poszton, ráadásul össze is állt a védekezésünk, így nem könnyű a helyzete" - elemzett a kapus, aki szerint Orbán legkésőbb a nyári alapozáskor és az azt követő edzőmérkőzéseken "biztosan fel fogja venni a ritmust".


    A magyar válogatott bolgárok elleni, márciusról elhalasztott Európa-bajnoki pótselejtezőjével kapcsolatban kijelentette, nincs "jobb vagy rosszabb dátum", amikor meglesznek a meccsnapok, alkalmazkodni kell majd a helyzethez. Jelenleg azonban a nemzetközi futballéletben nem igazán lát előre senki, azt sem tudják, a Bajnokok Ligája mostani kiírását lejátsszák-e, így türelmesnek kell maradniuk.


    "Bármikor is lesz a párharc, a célunk attól függetlenül változatlan, hogy egy évvel később rendezik az Európa-bajnokságot. Bízom abban, olyan formában leszünk, hogy képesek leszünk legyőzni a bolgárokat" - nyilatkozta Gulácsi Péter.


    A RB Leipzig 29 forduló után 58 ponttal a Bundesliga harmadik helyén áll, a Borussia Dortmundnak 60, a Borussia Mönchengladbachnak és a Bayern Leverkusennek pedig egyaránt 56 pontja van.


MTI.hu
Close Menu