Honvéd elleni győzelmével bajnok a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Ferencváros nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban, vagyis megszerezte története 31. bajnoki címét. A Zalaegerszeg nagy lépést tett a bennmaradás felé, miután 1-0-ra győzött Kisvárdán.


forrás:Bumm.sk

Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Blazic (48.), Skvarka (53.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber (Cipf, 64.), Lovric - Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 79.), Hidi, Gazdag (Moutari, 64.), Uzoma - Ugrai (László, 79.), Kesztyűs (Nagy G., 64.)
Ferencvárosi TC: Gróf - Botka, Blazic (Frimpong, 69.), Otigba, Civic (Lovrencsics, 78.) - Csonka (Sigér, 69.), Vécsei (Haratin, 78.) - Zubkov (Isael, 69.), Skvarka, Heister - Boli

Alaposan átformált csapatot állított össze kezdőként Szerhij Rebrov: a vendégek vezetőedzője stabil alapemberei közül hatot a kispadra ültetett. Az összecsapás jó iramban kezdődött, amely során a Honvéd volt agilisabb, lendülete azonban húsz percig tartott ki. Akkor visszafogottabb lett a tempó, a Ferencváros pedig átvette a kezdeményezést, fölényét a szünetig meg is tudta tartani. Az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövés.   Zubkov kihagyott óriási helyzete vezette fel a második játékrészt, majd a 48. percben szöglet után Blazic fejjel juttatta vezetéshez a vendégeket, akik öt perccel később egy kontra végén növelték az előnyüket. A hátralévő időben a házigazdák kezdeményeztek többet, de kevés veszélyt jelentettek Gróf kapujára, így végül még szépíteniük sem sikerült.

A Fradi története 31. bajnoki elsőségét szerezte, egyben megvédte tavalyi bajnoki címét. A zöld-fehéreknek legutóbb közel negyedévszázada, 1996-ban sikerült megvédeniük előző évben szerzett bajnoki elsőségüket (a legutóbbi NB I-es címvédő a Debrecen volt, 2010-ben). A jelenleg 70 ponttal rendelkező Ferencváros tavaly 74, 2016-ban 76 ponttal lett bajnok, az utolsó fordulókban esélye lesz arra, hogy pontszámban túlszárnyalja ezeket az idényeket, és a 12 csapatos NB I bevezetése óta a legmagasabb pontszámot érje el. A zöld-fehérek ebben az idényben sem szenvedtek (eddig) vereséget haza pályán, ez a sorozatuk 2017 áprilisa óta tart.

A Fradi tavaly is a 30. fordulóban, és akkor is a Honvéd elleni bajnoki napján ünnepelhetett bajnoki elsőséget, de akkor meg sem kellett várnia saját mérkőzését, a Vidi ugyanis a kezdő sípszó előtt lejátszotta saját meccsét, és mivel pontokat vesztett, eldőlt az elsőség. A Honvéd akkor 3-2-re legyőzte a bajnokot. A Ferencvárosnak három olyan játékosa van, aki a 2016-os, a 2019-es és a 2020-as bajnoki címből is végig kivette a részét: Dibusz Dénes, Varga Roland és Leandro. Utóbbi hatodik magyar bajnoki címét gyűjtötte be, és egyben az utolsót, mert az idény végén visszavonul a profi futballtól.




Mlsz.hu
Close Menu