Magabiztos paksi győzelem

A kiesés ellen küzdő, házigazda Paks magabiztos győzelmet aratott a sereghajtó, és az élvonaltól a szezon végén biztosan búcsúzó Kaposvár ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján.

   

A Tolna megyei együttes immár hét meccs óta veretlen a bajnokságban, ebben az időszakban két siker és öt döntetlen a mérlege.

    OTP Bank Liga, 30. forduló:

Paksi FC-Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (2-0)

Paks, v.: Solymosi
    gólszerzők: Hahn (21., 11-esből), Haraszti (33., 69., a utóbbit 11-esből)
    sárga lap: Bartha (90.), illetve Nagy T. (20.), Borbély (35.)

    Paks:
 
Holczer - Szélpál, Osváth (Szendrei, 78.), Gévay, Szabó J. (Poór, 72.) - Bertus, Windecker - Hahn (Sajbán, 61.), Szakály D., Könyves (Bartha, 61.) - Haraszti (Kulcsár, 72.)

    Kaposvár:
 
Laky - Vachtler (Nagy J., 81.), Szabó A., Nagy T. (Szakály A., 70.), Fodor (Hadaró 81.) - Bévárdi, Farkas (Trebotic, 70.), Borbély, Hegedűs D. (Úr, 73.), Pintér - Keresztes

   
A szakadó esőben rendezett találkozó elejétől a sérült Böde Dániel nélkül felálló Paks irányított, több helyzetet is kidolgozott, majd egy szabadrúgás utáni kezezés miatt büntetőhöz jutott. Hahn higgadtan értékesítette a tizenegyest, a hazaiak pedig 12 perccel később megduplázták előnyüket. A Kaposvár szinte el sem jutott a rivális kapujáig, így a házigazdák megérdemelten mehettek kétgólos előnnyel a pihenőre.
   
A szünet után leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzeteket nem nagyon láthatott a közönség. A hajrához közeledve aztán egy szabálytalanság miatt - Pintér fellökte Sajbánt a tizenhatoson belül - ismét büntetőhöz jutott a Paks, ezt Haraszti értékesítette, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.
   
A mérkőzésen a horvát Dinko Trebotic pályára lépéséig mindkét csapatban csak magyar játékosok szerepeltek.

MTI
Close Menu