Női foci NB I - FTC-MTK versenyfutás a BL-értAz FTC-Telekom és az MTK Hungária csütörtökön kezdődő versenyfutása során dől el, melyik magyar női labdarúgócsapat indulhat majd a Bajnokok Ligájában.

   
A magyar szövetség döntése értelmében a Simple Ligában nem hirdetnek bajnokot, a BL-részvételért azonban a záró tabella első két helyezettje a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint játszik: a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Amennyiben a találkozókon kilencven percet követően döntetlen az állás, tizenegyespárbajban születik döntés. Miután múlt csütörtökön az MTK 5-1-re legyőzte a Diósgyőrt, a második helyezett fővárosiak játszhatnak a tabellán éllovas, így a párharcban pályaelőnyt élvező Ferencvárossal a BL-indulásért.
   
A népligetiek honlapja a csütörtöki találkozóval kapcsolatban kiemelte: hiába engedélyezik már a szurkolók jelenlétét a sporteseményeken, a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpont befogadóképessége olyan kicsi, hogy a korlátozások figyelembevételével mindössze 150 hely áll a rendelkezésükre. Miután az FTC, a vendég MTK, a szponzorok és az MLSZ részére biztosított jegykontingens ezt a létszámot maximálisan kitölti, további szurkolók beléptetésére nincs lehetőség.
   
Az elmúlt években a női szakág két meghatározó csapata változatos küzdelmet folytatott egymással, amelyben a pályaválasztói előnyt sokszor nem tudta érvényesíteni az aktuális házigazda. Az elmúlt tíz összecsapás során hétszer a vendégcsapat bizonyult jobbnak: négyszer az FTC, háromszor az MTK.
   
A legutóbbi öt meccsükből viszont négyet a ferencvárosiak nyertek meg, a Hungária körútiak ebben az időszakban - 2019 áprilisától októberig - csak egyszer kerekedtek felül, a félbeszakadt idény első fordulójában augusztus közepén.
   
Az előző BL-selejtezőben az FTC a négycsapatos selejtezőcsoportból nem jutott tovább, miután rosszabb gólkülönbsége miatt a Spartak Subotica mögé szorult. A 2018-19-es kiírásban az MTK képviselte a magyar színeket, az együttes házigazdaként végzett selejtezőcsoportjában a második helyen, így szintén nem jutott tovább.
   
Az M4 Sport a párharc összes mérkőzését élőben közvetíti.
   
    A menetrend:

    1. mérkőzés, csütörtök:

FTC-MTK 17.30, Kocsis Sándor Sportközpont

    2. mérkőzés, június 11. (csütörtök):

MTK- FTC 20.00, Új Hidegkuti Nándor Stadion

    amennyiben szükség lesz, 3.mérkőzés, június 18. (csütörtök):

FTC-MTK 17.30, Kocsis Sándor Sportközpont

MTI
Close Menu