Pontot szerzett Fehérváron az Újpest

A kiesés elől menekülő Újpest FC kétszer is hátrányból felállva, 2-2-es döntetlent játszott a második helyen álló MOL Fehérvár FC otthonában vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén.

    

A fehérváriak hátránya így négy fordulóval a vége előtt 11 pont a Ferencvárossal szemben, így a zöld-fehérek kedden a kupagyőztes Budapest Honvéd vendégeként bebiztosíthatják fennállásuk 31. bajnoki címét.
    
    OTP Bank Liga, 29. forduló: 

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 2-2 (1-0)

Mol Aréna Sóstó, 1479 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)
    sárga lap: Juhász R. (44., a kispadon), Fiola (83.), illetve Pauljevic (28.), Perosevic (37.)
    
    Fehérvár:
  
Kovácsik - Fiola (Kovács I. 86.), Rus, Stopira, Hangya - Pátkai, Elek (Nikolics 68.) - Nego, Houri, Petrjak (Bamgboye 68.) - Hodzic (Nikolov 76.)

    Újpest:
   
Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Szakály P. (Onovo 49.) - Simon K. (Bacsa 68.), Balázs B. (Csongvai 95.), Perosevic (Zsótér 68.) - Novothny

    
Jobban kezdte a meccset a házigazda, Lyes Houri révén kapufáig jutott. A kiesés elől menekülő Újpest masszívan védekezett, a megszerzett labdával pedig igyekezett gyorsan a fehérvári kapu elé jutni. A labdát jóval többet birtokló Fehérvár a szünet előtt megszerezte a vezetést, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kire Ristevski vétett öngólt.
    
A második félidőt aktívabban kezdte a fővárosi gárda és Obinna Nwobodo bombagóljával kiegyenlített. Nem kellett sokat várni arra, hogy ismét vezessenek a hazaiak, Nikolics Nemanja fejelt gólt közelről. Nem adták fel a fővárosiak, másodszor is egalizáltak, ezúttal Jonathan Heris jóvoltából. A végéig hátralévő időben mindkét együttes megpróbálta megszerezni a győzelmet és a három pontot jelentő találatot, de egyiknek sem sikerült, így maradt az igazságos döntetlen.

MTI
Close Menu