Puskás Akadémia-Paks 3-1

A Puskás Akadémia hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában, szombaton.


A felcsútiak ezzel pontszámban újra utolérték az Európa-liga indulást érő harmadik helyen álló Mezőkövesdet.
   
A Paks hét veretlenül megvívott összecsapást követően maradt alul az élvonalban, a vereséget követően előnye öt pont a kieső helyen álló, 11.  Debrecen előtt.

    OTP Bank Liga, 31. forduló:

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, v.: Berke
    gólszerzők: Vanecek (4., 89.), Knezevic (43.), illetve Sajbán (55.)
    sárga lap: Urblík (52.), Sós (79.), Knezevic (81.), illeve Haraszti (28.), Hahn (83.)

    Puskás Akadémia FC:
   
Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch  - Urblík (Plsek, 63.), Van Nieff, Slagveer (Mebrahtu, 63.), Knezevic (Spandler, 82.), Gyurcsó (Sós, 77.) - Vanecek

    Paksi FC:
 
Rácz G. - Osváth, Lenzsér (Poór, 78.), Kelemen (Gévay, 86.), Szabó J. - Kecskés (Szakály D., 62.), Windecker (Bartha, 78.), Balogh B. -  Hahn, Sajbán M., Haraszti (Kulcsár D., 72.)

   
A vendégek kapusának hibája miatt gyorsan, már a negyedik percben vezetéshez jutott az európai kupaszereplésre hajtó Puskás Akadémia. A felcsútiak a folytatásban is jobban futballoztak, és helyzeteket alakítottak ki, Knezevic révén pedig néhány perccel a szünet előtt megérdemelten duplázták meg előnyüket.
   
Nem sokkal a fordulást követően eldőlhetett volna a három pont sorsa, de Urblík csúsztatása mellé szállt, ehelyett viszont szoros lett az összecsapás, mivel egy perccel később Sajbán fejese a túloldalon pontosnak bizonyult.
   
A szépítéstől természetesen megélénkült az elmúlt hetekben többször is bravúrosan pontot mentő - a bajnok Ferencváros és a ZTE ellen az utolsó pillanatokban egyenlítő - Paks, és ugyan az utolsó tíz percben szinte beszorította riválisát kapuja elé, egy ellentámadás végén Vanecek egy pazar lövéssel eldöntötte a találkozót.

MTI
Close Menu