Rekord összegért szerződtetné a Real a Juventus védőjét

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez csinos összeget utalna át a Juventusnak a Sergio Ramos utódjául kiszemelt Matthijs de Ligtért.

forrás:itasportpress.it

A holland középhátvéd a múlt nyáron igazolt az Ajaxból a Juventusba, miközben előtte már karnyújtásnyira volt attól, hogy a Barcelona játékosa legyen – a katalánok azonban (ha hinni lehet a híreszteléseknek) elpuskázták a lehetőséget.

A Calciomercato szerint a Real elnöke, Florentino Pérez viszont most két okból is ácsingózik De Ligt után: egyrészt, mert a madridiak csapatkapitánya, a védelem oszlopa, Sergio Ramos már 34 éves és időben szeretnének gondoskodni a megfelelő utódjáról, másfelől pedig a királyi klub első embere így szeretne odaszúrni az ősi rivális Barcának – a múlt nyáron hasonló okból próbálta a Bernabéuba csábítani Neymart, aki korábban a gránátvörös-kékek játékosa volt.

Pérez állítólag olyannyira komolyan gondolja a húszéves labdarúgó szerződtetését, hogy 100 millió eurót áldozna érte, amivel De Ligt lenne a futballtörténelem legdrágább védője – az első három helyen jelenleg Harry Maguire (87 millió euró, Leicesterből az MU-ba, 2019 ), De Ligt (85,5 millió euró, Ajaxból a Juventusba, 2019) és Virgil van Dijk (84,65 millió euró, Southamptontól a Liverpoolba, 2018).

A bombaüzlet azonban vélhetően egy évet várat magára, mivel a Juventus egyértelművé tette, most nyáron semmiképp nem válik meg a holland bekktől, akinek nem ment zökkenőmentesen a beilleszkedés a torinói csapatba, s eddig nem igazán azt a teljesítményt hozta, amit előzetesen vártak/reméltek tőle.





M4Sport.hu
Close Menu