Újra felvetődhet a fizetési plafon kérdése a futballban

Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.



A Bayern München elnöke a Skynak nyilatkozta, hogy nem zárható ki a téma újbóli napirendre kerülése. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Michel Platini, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke többször tárgyalt ez ügyben Brüsszelben az Európai Unióval és mindig „vérző orral” távozott.

„Bár a nagy európai klubok mind támogatták az elképzelést, azt a választ kapta, hogy az EU versenyszabályzata ezt nem teszi lehetővé” 

– fogalmazott Rummenigge.

„Nehéz megítélni, hogy ma más-e a helyzet” 

– tette hozzá a koronavírus-járványra utalva. A pandémia miatti kényszerszünet következtében sok klub pénzügyi nehézségekkel küzd és egyelőre nem látni, mi lesz a folytatásban.

Rummenigge hangsúlyozta, az olyan fizetési plafon bevezetésének, mint amilyen az amerikai profi ligák esetében ismert, nem várt következményei is lehetnek.

„Ott nincs kieső és feljutó. Márpedig ez fontos része a futballnak” 

– jelezte a legfőbb különbséget.

A fizetési plafonról akar tárgyalni a következő hónapokban Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke. A DFL kimutatása szerint a Bundesliga 2018-19-es idényében az élvonalbeli csapatok 1,43 milliárd eurót költöttek a játékosok és az edzői stáb bérére. - írta az m4sport.hu
Close Menu