Messi újabb rekord kapujában

Már hétszer volt spanyol gólkirály, nyolcszor még sehol senki nem tudott a legeredményesebb lenni.


Lionel Messi hetedik alkalommal bizonyult a spanyol labdarúgó-bajnokság legeredményesebb játékosának. Az argentin támadó sorozatban negyedszer lett a legeredményesebb. (2010 óta egyébként csak ő, Ronaldo háromszor és egyszer Luis Suarez tudott nyerni.)

Hét gólkirályi címmel rajta kívül csak két játékos büszkélkedhet a második világháború óta eltelt időben. Ugyancsak hasonlóság köztük, hogy Messihez hasonlóan mindketten egy klub színeiben lettek többször is a legeredményesebbek.

Németországban Gerd Müller mind a hét alkalommal a Bayern München játékosaként lett gólkirály, miként Portugáliában Eusébio is csak a Benfica színeiben lett első a gólszerzők között.

Az olaszoknál a svéd Gunnal Nordahl tartja a rekordot, ő a Milan labdarúgójaként öt alkalommal lett gólkirály, míg Hollandiában Ruud Geels négyszer az Ajax, egyszer pedig a Sparta Rotterdam játékosaként lett első.

Angliában a Premier League 1992-es bevezetése óta Thierry Henry (Arsenal) négyszer diadalmaskodott, de ha a korábbi bajnokságokat is figyelembe vesszük, Jimmy Greaves hatszor lett a legjobb. Kétszer a Chelsea, négyszer a Tottenham játékosaként.

Amennyiben Messi még egy spanyol gólkirályi címet szerez, úgy ő lesz a legeredményesebb az európai gólkirályok versenyében.



M4Sport.hu
Close Menu