Orosz Pál: nagy céljaink vannak, szeretnénk még jobbá tenni a csapatot

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy véli, a magyar bajnok Ferencváros jó kerettel rendelkezik, de ezt szeretnék még tovább erősíteni.

 
 

Orosz az M1 aktuális csatornán elmondta, a frissen igazolt Bogdán Ádám érkezésével már "három nagyon jó" kapusuk van Dibusz Dénessel és Gróf Dáviddal.

Kérdésre elárulta: a kezdő hálóőr, Dibusz szerződtetésének szándékával nem kereste meg a klubot senki.
   
"Elég kompakt csapat most a Ferencváros, mutatja ezt az is, hogy nagy előnnyel sikerült megnyernünk a magyar bajnokságot" 

- fogalmazott.

Leszögezte: jó játékosállománnyal rendelkeznek, és noha lesznek mozgások,

"nem kell arra gondolni, hogy felforgatjuk a csapatot, tekintettel arra, hogy a mi nagy erényünk, az az egység".
   
Mint mondta, hiányposztok nincsenek a csapatnál, olyan posztok vannak, ahol még adott esetben erősíteni tudnak a kereten.
   
"Minden posztra megfelelő játékosokkal rendelkezünk már most is, de nagy céljaink vannak, és ezekhez mérten szeretnénk még jobbá tenni a csapatot. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jelen pillanatban egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös klub" 

- fejtette ki.

Hozzáfűzte: a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapatok más lehetőségekkel rendelkeznek.

"Úgy vélem, hogy ez még nem az a polc, ahol jelen pillanatban tartunk, de természetesen ez a cél."
   
Hangsúlyozta, az elmúlt idényben az Európa-liga csoportkörében szerepeltek, és bár nem keserednek el akkor sem, ha idén is oda jutnak, mindent megtesznek az előrébb lépésért.
   
A címvédést óriási dolognak nevezte, és egyértelmű célként jelölte meg a következő esztendőre is a bajnoki címért való küzdelmet.
   
Orosz előre tekintve elmondta, a felkészülést július 17-én egy ausztriai edzőtáborral kezdik meg a zöld-fehérek. A Bajnokok Ligája első két selejtezőkörének sorsolását - amint azt jelezte - augusztus 9-10-én tartják, a selejtezők pedig egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL utolsó kvalifikációs körét.

MTI
Close Menu