Guardiola: Egy nap áttörjük ezt a gátat

Pep Guardiola szerint annak ellenére, hogy a Manchester City irányította az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőt, a 3-1-es vereség és a kiesés a kellő koncentráció hiányából fakadt.


„Egy nap áttörjük ezt a gátat – idézi a Sky Sports a City edzőjének mérkőzés utáni nyilatkozatát, miután negyedik nekifutásra sem sikerült bejuttatni csapatát az elődöntőbe. – A második félidő rendben volt, úgy éreztem, jobbak vagyunk, de ebben a sorozatban tökéletesnek kell lenni.”



„Kulcspillanatban követtünk el hibákat mindkét kapu előtt – utalt a Raheem Sterling elszalasztott egyenlítési lehetőségére, mikor az ötösről tüzelt az üresen tátongó kapu fölé, és az ellentámadás végén Ederson rossz helyre ütött labdájára, melyből megkapták a harmadik gólt. – Csodálatos támadásból találtunk be, de sajnos a másodikat elszalasztottuk. Tökéletesnek kell lenned, nem hibázhatsz.”


„A statisztikák azt mutatják, hogy jók voltunk. Akárcsak mások, mi is mindent megteszünk, amit csak lehet, mégsem elég.”


„A show-nak folytatódnia kell, de most itt az ideje, hogy a játékosok tartsanak egy kis szünetet” – igyekezett előre tekinteni az általa különösen sűrűnek és megerőltetőnek nevezett következő szezonra.


Az elmúlt évekkel vont párhuzamot Kevin De Bruyne, a City kulcsembere, aki szombaton csapata gólját szerezte. „Más év, de a vége ugyanaz.” – összegzett sommásan a belga középpályás. Hozzátette, a kiesés ellenére a City igenis egy nagycsapat, amely ezúttal túl sokat hibázott.



M4Sport.hu
Close Menu