Gulácsi második a kapusok rangsorában a Kickernél

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a második helyen végzett a Kicker szaklap által felállított ranglistán a Bundesliga 2019/2020-as idényének második felében.


 

A weboldal most tette közzé az egyes posztokra vonatkozóan a legjobbak névsorát, miután a koronavírus-járvány miatt kitolódott a szezon, amely a múlt vasárnapi Bajnokok Ligája-döntővel ért véget.
   
A kapusok között - nem meglepő módon - a Bayern Münchennel triplázó, a bajnokság mellett a Német Kupát és a BL-trófeát is elhódító válogatott hálóőr, Manuel Neuer zárt az élen.
   
Gulácsi mögött Yann Sommer, a Borussia Mönchengladbach svájci kapusa lett a harmadik, őt sorrendben Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Roman Bürki (Borussia Dortmund), valamint Koen Casteels (VfL Wolfsburg) követi a listán.
   
A Kicker az összeállításban kiemelte, hogy Neuer mögött a második és a kilencedik hely között csak külföldi kapusok szerepelnek.
   
Gulácsi az RB Leipziggel harmadik lett a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pedig - a klub történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét aratva - az elődöntőig jutott, ahol a Paris Saint-Germainnel szemben maradt alul.
   
Tavaly májusban Gulácsi volt az egész szezon legjobb játékosa a Kickernél.

MTI
Close Menu