Háromgólos Bayern-siker a második elődöntőben

A Bayern München 3-0-s győzelmet aratott az Olympique Lyon felett a labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni végjátékának második, szerdai elődöntőjében.


    A bajorok az első félidőben Serge Gnabry duplájával elhúztak, a 88. percben pedig Robert Lewandowski szezonbeli 15 BL-góljával állította be a végeredményt.
    A története hatodik BL/BEK-serlegéért küzdő Bayern - amely legutóbb a 2012/13-as idényben játszott döntőt - a vasárnapi fináléban egy másik francia együttessel, a Paris Saint-Germainnel találkozik.

 
Bajnokok Ligája, elődöntő:
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 3-0 (2-0)
Lisszabon, zárt kapus, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
gól: Gnabry (18., 33.), Lewandowski (88.)

    A találkozó elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, és a Bayern szerzett végül vezetést a 18. percben. Serge Gnabry a jobbszélről középre betörve lőtt hatalmas gólt. Ez volt a bajorok 40. találata a BL mostani kiírásában, ezzel az FC Barcelona (1999/2000, 45 gól), a Real Madrid (2013/14, 41) és az FC Liverpool (2017/18, 41) után a negyedik csapat lett a sorozat történetében, amely elérte ezt a számot, a német gárda ráadásul ezt csak tíz találkozón hozta össze. A 33. percben Gnabry közelről növelte az előnyt, a válogatott futballista a BL történetének második német játékosa lett, aki elődöntőben tudott duplázni, korábban ez csak csapattársának, Thomas Müllernek sikerült a négy között, a Barcelona ellen a 2012/13-as idényben.

    A második játékrészben Manuel Neuer tartotta az eredményt a Bayernnek néhány szép védéssel, a 88. percben az ügyeletes gólfelelős Robert Lewandowski érkezett és fejesével beállította a végeredményt.



Döntő:
Paris Saint-Germain (francia) - Bayern München (német), Lisszabon, vasárnap 21.00





MTI.hu
Close Menu