László Csaba az indiai élvonalban vállalt vezetőedzői munkát

László Csaba lett az indiai Szuperligában szereplő Chennaiyin FC vezetőedzője.


    A klub honlapjának vasárnapi beszámolója szerint az 58 éves magyar tréner szerződése a következő szezonra szól.


    "Büszke és boldog vagyok, hogy a Chennaiyin FC vezetőedzője lettem. Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok a klubhoz, amely mögött hat sikeres év áll" - nyilatkozta László Csaba.
   

A 2014-ben alakult csapat 2015-ben és 2018-ban az első, tavaly pedig a második helyen végzett az élvonalban. A vezetőedzői posztot korábban az olasz Marco Materazzi, az angol John Gregory és a skót Owen Coyle töltötte be.


    "Úgy gondolom, a Chennaiyin FC egy jól felépített, családias klub, amelyet mindig rendkívül szenvedélyes szurkolók vesznek körül" - vélekedett László Csaba.


    Vita Dani, a klub társtulajdonosa felidézte, hogy László Csaba jelentős tapasztalattal rendelkezik, hiszen már nyolc országban dolgozott: volt a Ferencváros, az FC Sopron, az MTK, a skót Heart of Midlothian és Dundee United, a belga Charleroi, a szlovákiai Dunaszerdahely és a romániai Sepsi OSK vezetőedzője, valamint az ugandai és a litván válogatott szövetségi kapitánya. Korábban Németországban, valamint a magyar válogatott másodedzőjeként is tevékenykedett.

    A klubvezető hozzátette, céljuk, hogy egyrészt ismét bajnokok legyenek a Szuperligában, másrészt közönségszórakoztató futballt játsszanak.MTI.hu
Close Menu