Nem elégedetlen luganói idénye után Kecskés Ákos

 Nem elégedetlen az előző szezonnal Kecskés Ákos, a svájci FC Lugano labdarúgója.

  

A 24 éves védő a kényszerszünetet követően egy találkozót leszámítva minden bajnokin pályára léphetett, és mint mondta, nehéz időszakon van túl, hiszen 13 meccsük volt mintegy másfél hónap alatt.

    

"Jól jöttem ki belőle, a szünet alatt rengeteget edzettem, itthon voltam Hódmezővásárhelyen, így teljesen készen álltam az újraindulásra" 


- nyilatkozta az M1 aktuális csatornán.

    

Az idényben 26 találkozón játszott és két gólt szerzett a pontvadászatban, amely véleménye szerint tempóban és taktikailag jóval felette van a magyar élvonalnak, sokkal több minőségi játékos szerepel a svájci ligában.

    

"Gyerekkori álmom volt, hogy az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában játszhassak. Az egyik most megvolt, nagyravágyó voltam mindig is, remélem egyszer majd ott is be tudok mutatkozni" 


- fejtette ki Kecskés, aki kétszer lépett pályára az Európa-ligában. 


"Teljesen más, mint egy átlagos bajnoki mérkőzésen játszani, ez mindig meg fog maradni nekem."

    

Az FC Lugano ötödikként zárt, így ezúttal lemaradt az európai kupaporondot érő helyekről. A hátvéd szerint két olyan találkozón is pontokat veszítettek, ahol a kezükben volt a mérkőzés, ám a szezon összességét tekintve nem elégedetlen. A szerződését a benne foglalt opcióval élve meghosszabbították, aminek örül, mivel jól érzi magát Luganóban. Saját meglátása alapján mindenben fejlődött, jobban egyben van a játéka, jobb döntéseket hoz, mint korábban.

    

Kecskés elárulta: várja a válogatott behívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

    

"Remélem, itt az ideje. Én kész vagyok, a szövetségi kapitányon fog múlni, hogy megáld-e a bizalommal vagy nem."

    

Kecskés szűk két hét pihenő után augusztus 17-én repül vissza Svájcba.


MTI

Close Menu