Rebrov szerint előny lehet az FTC számára a zárt kapus mérkőzés

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője szerint előny lehet csapata számára, hogy a koronavírus-járvány miatt szerdán zárt kapuk mögött játszanak a skót Celtic Glasgow otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.


 

"Az üres lelátók előnyt jelenthetnek számunkra, hiszen tisztában vagyok azzal, milyen hagyománya van a Celticnek, milyen hangulatosak szoktak lenni a telt házas meccseik" 

- nyilatkozta a Glasgow-ban rendezett keddi sajtótájékoztatón az FTC ukrán szakembere.
   
Hozzátette ugyanakkor, hogy a futball szinte mit sem ér szurkolók nélkül, és egy telt házas arénában is nagyon jó lenne játszani, mert az több érzelmet és több motivációt vált ki a játékosokból.
   
"Ezen a szinten bármelyik csapattal kerülünk össze, az komoly minőséget képvisel. Úgy gondolom, mindkét együttesnek nehéz dolga lesz, kemény meccsre készülök" 

- vélekedett Rebrov.
   
Hozzáfűzte, mindenképpen nagyobb összpontosítást igényel mindkét csapat részéről, hogy a továbbjutás egy meccsen dől el, hiszen így bármi megtörténhet. Az FTC trénere szerint nagyon meglátszik a folyamatos fejlődni akarás és a motiváció a skótok játékán, szerdán pedig keményen és intenzíven támadó ellenfélre számít.
   
"Korainak tartom, hogy egy ilyen minőségű ellenféllel kell játszanunk, hiszen a Djurgarden is jó csapat, amelyet elbúcsúztatott, de izgatottak vagyunk, és a lehető legjobban felkészülve várjuk a találkozót" 

- idézte a skót bajnokcsapat honlapja Neil Lennont. A vezetőedző arra utalt, hogy az FTC a selejtező első fordulójában házigazdaként 2-0-ra legyőzte a svéd bajnok Djurgardent.

"Nagyon kényelmesen elintézték a svédeket, ami egyáltalán nem volt könnyű".
   
A Celtic a múlt héten az izlandi KR Reykjavík együttesét verte 6-0-ra, de Lennon megfogalmazása szerint a Ferencváros fizikailag, taktikailag és minőségileg is nagy előrelépést jelent számukra az északi szigetország bajnokcsapatához képest.
   
A vezetőedző reményét fejezte ki, hogy a hazai pálya ismét előnyt jelent majd számukra, de felhívta a figyelmet, hogy az FTC tavaly az Európa-liga csoportkörében az Espanyol, a Ludogrec és a CSZKA Moszkva otthonában sem kapott ki, vagyis szinte specialistája az idegenbeli kupameccseknek.
   
"Szeretnénk a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelni. Tudjuk, hogy a holnapi feladat nehéz lesz, de sokat dolgoztunk, és maximálisan tiszteljük ellenfelünket" 

- mondta Lennon.
   
A zárt kapus mérkőzésrendezés kapcsán a tréner elmondta, a Celtic sikereinek kulcsa részben a szurkolók támogatása, de a körülményekhez a lehető leghamarabb alkalmazkodniuk kell, ezért szerdán is nagyon motiváltan kell pályára lépniük.
   
A Celtic-Ferencváros mérkőzés szerdán - magyar idő szerint - 20.45-kor kezdődik, a játékvezető a holland Allard Lindhout lesz.

MTI
Close Menu