Rengeteg pénzt költöttek egy fiatalra, ha már így történt, akkor abban a pozícióban kellene bizalmat szavazni neki, ahol a legjobb teljesítményre képes

A Barcelona új edzője, Ronald Koeman egy holland rádiónak beszélt terveiről, elképzeléseiről a katalán klubnál, a francia Antione Griezmann és honfitársa, Frenkie de Jong szerepét külön kiemelte.



„A terv az, hogy De Jong elkezdjen abban a pozícióban játszani, ahol korábban játszott az Ajaxban úgy, ahol a holland válogatottban is játszott. Emlékszem, egyszer megnéztem egy Barcelona-meccset és egy olyan pozícióban láttam játszani, amelyről azt gondoltam:  az életben nem raknám oda” 

– beszélt a fiatal hollandról a NOS rádiónak.

„Rengeteg pénzt költöttek egy fiatalra, ha már így történt, akkor abban a pozícióban kellene bizalmat szavazni neki, ahol a legjobb teljesítményre képes. Az Ajaxban és a holland válogatottban is megmutatta, melyik az a pozíció, ahol a legjobban érzi magát, így a Barcelonában is ott a helye. Nagy a verseny azért a helyért a csapatban (a pálya középső része, például Busquets játszik ott)), így a legjobb formáját kell mutatnia, ha be akar kerülni a csapatba” 

- mondta De Jongról a holland edző.

Hasonló tervei vannak Griezmannal is, aki visszakaphatja azt a posztot, ahol korábban az Atlético Madrid színeiben remekelt.

„Ő nem egy hagyományos szélső, ezért vissza kell adni neki azt a pozíciót, ahol megmutathatja, mit tud, mire képes” 

– beszélt a francia csatárról, akinek nehézkesen sikerült a beilleszkedés a katalán klubnál.

Kiemelte azt is, hogy egy edzőnek kötelessége ismerni a játékosait, akik rendelkezésére állnak, hogy tudja róluk, miként képesek kihozni magukból maximálisan a tudásukat. - írta az m4sport.hu
Close Menu