Újpesten sem maradt pont nélkül az újonc Budafok

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott az újonc Budafokkal a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi mérkőzésén.


 

A pontosztozkodással mindkét csapat elvesztette százszázalékos mérlegét, de megőrizte veretlenségét.

    OTP Bank Liga, 2. forduló:

Újpest FC-Budafoki MTE 1-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2861 néző, v.: Zierkelbach
    gólszerzők: Simon K. (35.), illetve Zsóri (69.)
    piros lap: Ristevski (94.), illetve Zsóri (94.)
    sárga lap: Bacsa (56.), Gigic (58.), illetve Romic (37.), Szabó M. (60.)

    Újpest FC:
 
Banai - Máté, Kastrati, Ristevski, Burekovic - Simon K., Onovo, Mitrovic (Szakály, 77.), Nwobodo - Gigic (Bjelos, 63.), Bacsa (Stieber, 76.)

    Budafoki MTE:
   
Póser - Margitics, Vaszicsku, Romic, Medgyes - Filkor, Oláh - Skribek (Szabó M., 53.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 69.), Takács R. - Kovács D. (Zsóri, 63.)

   
Az Újpest az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott, a vendégek kapusának már az ötödik percben bravúrral kellett védenie. A játékrész derekától fokozódott a nyomás a budafoki kapun, s bár Póser újabb bravúrjaival egy ideig tartotta a gól nélküli állást az újonc, Simon Krisztián közeli lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult.
   
A térfélcserét követően is a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, azonban ebben a periódusban fölényük már inkább meddő volt, helyzeteket nem tudtak kialakítani. Sőt szabadrúgásokból a Budafok volt veszélyesebb: Kulcsár próbálkozását Banai kapufára tolta, később azonban a csereként beállt, Puskás-díjas Zsóri mesteri tekerésénél már nem tudott hárítani a hazai hálóőr sem. Az egyenlítést követően ismét fokozta a tempót az Újpest, de gyors ellentámadásokból a BMTE-nek is volt lehetősége megszerezni a győztes találatot.
   
A 94. percben Zsóri fellökte Ristevskit, majd rátaposott a lábára, az újpesti játékos pedig fellökte a budafoki csatárt. Az élvonalban ezen az összecsapáson debütáló Zierkelbach mindkettőjüknek piros lapot mutatott fel.
   
Egyik csapat sem járt szerencsével, így be kellett érniük pontosztozkodással.

MTI
Close Menu