A Bayern Münchené a Német Szuperkupa

 A Bayern München története során nyolcadik alkalommal nyerte meg a labdarúgó Német Szuperkupát: a Bajnokok Ligája-győztes együttes szerda este a Borussia Dortmund 3-2-es legyőzésével hódította el újra a trófeát.



A Bayern - amely múlt csütörtökön a Puskás Arénában a Sevilla legyőzésével elhódította az európai Szuperkupát is - Corentin Tolisso és Thomas Müller góljaival már fél óra után magabiztosan vezetett és többször eldönthette volna az összecsapást, de több helyzetet is elpuskázott. A Dortmund Julian Brandt találatával nem sokkal a szünet előtt szépített, és nyílttá tette a találkozót.

    

A fordulás után tíz perccel Erling Haaland ziccerből egalizált, majd nem sokkal ezután gyakorlatilag ugyanúgy egy az egyben vezette Manuel Neuerre a labdát, a világbajnok hálóőr azonban másodszorra óriásit védett.

    

A győzelmet végül a Bayern szerezte meg, és nem is egy hétköznapi góllal: Joshua Kimmich szerzett labdát a dortmundiak térfelének közepén, kiugratta Robert Lewandowskit, a lengyel tökéletesen tálalt vissza elé. Kimmich lendületből érkezett és lőtt, de Marwin Hitz hárított, a kipattanót a Bayern futballistája estében - tudatosan, egyben szerencsésen - gyönyörű mozdulattal lőtte a hálóba.

    

A Bayern most először címvédő egyidejűleg a Bundesligában, a Német Kupában, az európai Szuperkupában és a német Szuperkupában is.

    

A mérkőzés játékvezetője, Bibiana Steinhaus első női bíróként fújta a sípot a német Szuperkupában. A 41 éves játékvezetőnek - aki három alkalommal tevékenykedett női világbajnokságon, illetve Európa-bajnokságon - azonban ez egyben a búcsúmeccse is volt, mert személyes okokból visszavonul, hat évvel a Bundesliga korhatárának betöltése előtt. Steinhaus 2017-ben első női játékvezetőként bíráskodott a német élvonalban, ahol 23 találkozót vezetett, másod- és harmadosztályú összecsapások mellett.


MTI

Close Menu