A Puskás Akadémia NB I-es részvétele a magyar labdarúgás tragédiája

Muszbek Mihály szerint annyi állami pénz folyik a labdarúgásba, hogy fel sem tűnik a piaci forrás hiánya.„A futballközeg és az abban évtizedek óta jól élő nagy számú tehetségtelen és erkölcstelen ember az oka annak, hogy nincs jelentős előrelépés vagy változás” 


– nyilatkozta a 24.hu-nak Muszbek Mihály.

A sportközgazdászt, üzletembert, az ezredfordulón létrehozott Hivatásos Labdarúgó Liga valamikori ügyvezetőjét a portál a magyar sportpolitikáról kérdezte. A szakember kiemelte, ma annyi állami pénz kerül a fociba, hogy nem is tűnik fel a piaci források hiánya. Ezért szerinte a tíz éve regnáló 

„vezetésnek a legnagyobb bűne, beleértve a politikát is, az MLSZ-t is, a csapatok tulajdonosait is, hogy ezt a fajta munkát nem tette bele, nem építette fel a klubok kézelengedésének lehetőségét”.

„Hiába lett bajnoki harmadik a Puskás Akadémia, hiába jutott az Európa Liga-selejtezőbe, ettől még a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája a klub NB I-es részvétele. Egy kétezres faluban nincs meg a minőségi sport gazdasági élettere. De tragédia az is, hogy a Mezőkövesd, a Kisvárda is ott lehet. Te is tudnál NB I-es csapatot csinálni, ha adnának neked is minden évben hárommilliárd forint közpénzt. Ez nem művészet” 


– mondta el véleményét a szakember a Puskás Akadémiáról.

Muszbek szerint, az egyik legnagyobb probléma az alacsony nézőszám.

„A stadionszékek 17 százalékán ül néző. Képzeljünk el egy bevásárlóközpontot, ahol száz üzletből csak 17-nek van bérlője. Képzeljünk el egy irodaházat, ahol megépítettek szobákat, de csak minden ötödikben ül valaki. Micsoda veszteség ez? Ki számolta ki ezt? Miért nem nézték meg előbb, hogy a tíz év távlatában mekkora volt az NB I átlagnézőszáma? És akkor a lejelentett, a számláló kapun belépő és a valóban fizető, jegyet váltó nézők száma közti különbséget már nem is említem. Egyszer készítettem egy kutatást, amelyből kiderült, hogy átlagban minden harmadik néző fizet a jegyért” 


– fogalmazott a szakember.


Forrás: 24.hu

Close Menu