Koronavírus/Európai Szuperkupa - MSZP: a tisztifőorvos engedélyezte nézők beengedését?

 Az MSZP az országos tisztifőorvostól vár választ arra, hogy engedélyezte-e nézők beengedését a szeptember 24-én Budapesten tartandó UEFA európai Szuperkupa-mérkőzésre - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

 


  

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az Európai Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány második hulláma alatt példátlan "emberkísérletet" kíván végrehajtani az Orbán-kormány beleegyezésével azzal, hogy 14 ezer magyar és több ezer külföldi szurkoló előtt engedi megrendezni a találkozót.

    

Bangóné Borbély Ildikó szerint az UEFA a mérkőzéssel bevallottan arra keresi a választ, hogyan terjed a vírus egy tömegrendezvényen, így az esemény orvostudományi kutatásnak tekinthető, amit az országos tisztifőorvosnak engedélyeznie kell.

    

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy kísérleti nyulakat csináljanak a magyarokból, ezért ismételten felszólítja a kormányt, tegye zártkapussá a mérkőzést és helyette azonnal kezdje meg a tömeges és ingyenes teszteléseket - húzta alá a szocialista képviselő.


MTI

Close Menu