Törökországban kezd a magyar válogatott - ELŐZETES

A labdarúgó-válogatottak tíz hónap után a Nemzetek Ligája második kiírásában lépnek pályára ismét, miután a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a márciusi Európa-bajnoki pótselejtezőket és a nyári kontinensviadalt is: a magyar csapat a csütörtöki nyitónapon Törökországban kezd a másodosztályt jelentő B divízióban.


 
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a sorozat debütálásakor még a harmadik vonalat jelentő C divízióban szerepelt, de az osztályok létszámát az első szezon tapasztalatai alapján valamelyest átalakították, ennek nyomán került a magyar csapat a B divízióba, noha nem végzett a feljutást jelentő első helyen a csoportjában.
 
A nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistája alapján az 52. magyarok számára elsősorban a bennmaradás lehet a cél, mivel mindhárom riválist előrébb jegyzik: a törökök éppen a szintén csoportellenfél szerbekkel holtversenyben a 29. helyen állnak, az oroszok pedig a 38. pozíciót foglalják el.
 
Ezt figyelembe véve arra kicsi az esély, hogy a magyar csapat kiharcolja a Nemzetek Ligájában megszerezhető két világbajnoki pótselejtezős hely egyikét, ugyanis ehhez meg kellene nyernie a csoportját, de önmagában még ez sem jelentene garanciát erre. A két helyet ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes kapja meg, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezők során nem végez az automatikus kijutást jelentő első, vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen. Ez azt jelenti, ha az A divízióban lesz legalább két olyan csoportelső, amelyik a vb-selejtezőkön nem végez az első kettőben, akkor az alsóbb osztályok csoportgyőztesei kiszorulnak ebből az összevetésből.
 
A nyitányon kiváltképpen nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak, ugyanis egyrészt 36 éve nem nyert Törökországban, másrészt a keret jelentősen kicserélődött, ráadásul számos hiányzás nehezíti az olasz szakvezető dolgát. A Rossi által múlt hétfőn behívott 25 labdarúgóból 11 játékos új volt az előző keretéhez képest, majd öt futballista esett ki sérülés, illetve amiatt, hogy klubcsapatában koronavírusos vagy koronavírusgyanús eset volt, az utólag meghívottak közül pedig Hangya Szilveszter végül nem tudott csatlakozni az együtteshez.
 
A felforgatott és megtizedelt magyar válogatott csütörtökön - közép-európai idő szerint - 20.45-től találkozik a házigazda török együttessel Sivasban, majd három nappal később az oroszokat fogadja a Puskás Arénában 18 órától.

 
Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Törökország-MAGYARORSZÁG, Sivas 20.45
Oroszország-Szerbia, Moszkva 20.45

    A csoport további programja:

    2. forduló, vasárnap:

MAGYARORSZÁG-Oroszország, Puskás Aréna 18.00
Szerbia-Törökország, Belgrád 20.45

    3. forduló (október 11.):

Oroszország-Törökország, Moszkva 20.45
Szerbia-MAGYARORSZÁG, Belgrád 20.45

    4. forduló (október 14.):

Oroszország-MAGYARORSZÁG, Moszkva 20.45
Törökország-Szerbia 20.45

    5. forduló (november 15.):

Törökország-Oroszország 18.00
MAGYARORSZÁG-Szerbia, Puskás Aréna 20.45
 
6. forduló (november 18.):

MAGYARORSZÁG-Törökország, Puskás Aréna 20.45
Szerbia-Oroszország, Belgrád 20.45

MTI
Close Menu