A Budafok emberhátrányban lőtt góllal győzte le az MTK-t

A Budafoki MTE vendégként győzte le 2-1-re az MTK Budapestet az újonccsapatok csatájában a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
    OTP Bank Liga, 6. forduló:

MTK Budapest-Budafoki MTE 1-2 (0-1)

-----------------------------------

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1573 néző, v.: Andó-Szabó

    gólszerzők: Miovski (73.), illetve Skribek (3.), Ihrig-Farkas (88.)

    sárga lap: Nagy Zs. (12.), Kata (17.), Herrera (53.), Schön (63.), Miovski (79.), illetve Oláh (10.), Szabó M. (13.), Huszti A. (40.)

    piros lap: Huszti A. (81.)


    MTK Budapest:

    -------------

Mijatovic - Ikenne-King (Balázs B., 61.), Nagy Zs., Ferreira, Herrera - Kata, Mezei Sz. (Kanta, 86.), Palincsár (Lencse, a szünetben) - Gera, Bíró B. (Miovski, 61.), Schön


    Budafoki MTE:

    -------------

Póser - Huszti A., Romic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Skribek (Ihrig-Farkas, 70.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 70.), Szabó M. (Margitics, 84.) - Kovács D. (Mervó, 94.)


A harmadik percben Skribek Alen remek kapáslövésével szerzett vezetést a vendégcsapat, amely a kiváló iramú folytatásban kontroll alatt tartotta a némi mezőnyfölényhez jutó, de kevés és akkor sem túl veszélyes helyzetet kialakító MTK-t. A szünet előtti hajrában az addig kontrára építő Budafok izgalmas pillanatokat okozott Mijatovic kapuja előtt, de az eredmény nem változott. A küzdelmes játékrészben mindkét oldalon akadt vérző sérülés, ami után Nagy Zsombor és Huszti András is turbánnal a fején futballozott.

    

A második felvonásban az MTK nagy erőket mozgósított, ennek köszönhetően egyre inkább beszorította a Budafokot, majd a 73. percben a csereember, Miovski fordulásból leadott kapáslövésével egyenlített. Támadásban maradt az MTK, a hajrában pedig - Huszti második sárgáját követően - emberelőnybe is került. Viszont túlságosan kitámadott, Medgyes egy elcsent labdával meglódult, a budafoki akciót aztán Ihrig-Farkas zárta gólt érő lövéssel.

    

Az MTK így már négy forduló óta nyeretlen, legutóbbi három találkozóját elveszítette. A Budafok három fordulót követően nyert ismét a bajnokságban, és élvonalbeli története során először győzött vendégként.

MTI

Close Menu