Javított a Kisvárda elleni mérlegén az MTK

Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott otthon a Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.Az élvonalban korábban háromszor találkozott egymással a két együttes, és mindháromszor a Kisvárda nyert 1-0-ra.

    

    

OTP Bank Liga, 8. forduló: 


MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0) 


Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1084 néző v.: Antal

    gólszerzők: Gera D. (24., 11-esből), illetve Kovácsréti (60.)

    sárga lap: Cseke (75.), illetve Camaj (70.), Melnyik (76.)

    

    MTK:

Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Ferreira - Balázs (Ikenne-King, 84.), Mezei, Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9., Prosser, 64.), Herrera - Gera D., Miovski


    Kisvárda:

Dombó - Melnyik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Simovic - Navratil (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Cukalasz, 86.), Sassá (Camaj, a szünetben) - Viana (Horváth Z., 81.)


    

Egy durva belépő nyomán már a kilencedik percben cserére kényszerült az MTK, amely a találkozó elején nem találta a ritmust. A Kisvárda volt aktívabb, irányította a mérkőzést, több helyzetet kialakított. Mégis a hazai csapat szerzett vezetést a játékrész közepén, mert Gera a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, majd összeakadt Simoviccsal és elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített.

    

Továbbra is a Kisvárda maradt kezdeményezőbb, de az előny valamelyest megnyugtatta az MTK-t, amely már többször eljutott ellenfele tizenhatosára, és veszélyeztette is a kapuját. Lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek a félidő utolsó negyedórájában.

    

Supka Attila a folytatásra kettőt cserélt, hogy hatékonyabbá tegye a támadásokat, és ennek meg is lett az eredménye, az egyik pályára lépő, Kovácsréti szép gólt lőtt szűk negyedóra elteltével, ezzel a Kisvárda egyenlített.

    

A hátralévő időben mindkét csapat igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést, voltak is helyzetek, de maradt a pontosztozkodás, többek között a sok hiba, pontatlanság miatt.


MTI

Close Menu