Kihalt a Nou Camp környéke

"Üres" városban, Európa legnagyobb stadionjában nézők nélkül lép pályára a Ferencváros kedden az FC Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában.



A katalán fővárosban a koronavírus-járvány következtében komoly intézkedések vannak érvényben, így a Barcelonára jellemző kisebb bárok és éttermek - ahol rendre pezseg az élet - mind zárva tartanak. A maszk viselése az utcán is kötelező, de nincsenek is sokan a városban, turistákkal pedig szinte nem is lehet találkozni.

    

Európa legnagyobb futballstadionja, a 99 354 néző befogadására alkalmas Camp Nou általában az egyik legkeresettebb látványosságnak számít Barcelonában, sok-sok ezer szurkoló látogatja naponta az arénát és a hozzá tartozó, lenyűgöző múzeumot, valamint komoly összegeket költenek a klub elképesztően látványos, több emeletes ajándékboltjában is. Ezek a létesítmények most ugyancsak zárva vannak, a mérkőzésre érkező újságírók is csak néhány órával a találkozót megelőzően léphetnek be a stadionba.

    

A találkozó 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


MTI

Close Menu