Szép gólokkal győzött a ZTE a Puskás Akadémia otthonában

A Zalaegerszegi TE hátrányból fordítva, két szép lövéssel 2-1-re győzött a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, míg a kék-fehérek három kudarcot követően gyűjtötték be ismét a három pontot.


    OTP Bank Liga, 9. forduló: 


Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-2 (1-1)


Felcsút, Pancho Aréna, 789 néző, v.: Zierkelbach

    gólszerzők: Mance (13.), illetve Lesjak (20.), Szánthó (53.)

    sárga lap: Radics (45.), Szolnoki (71.), Nagy Zs. (83.), illetve Szalai D. (16.)


    Puskás Akadémia FC:

Tóth B. - Radics, Szolnoki, Meissner, Nagy Zs. - van Nieff (Baluta, 58.), Plsek (Urblík, 58.) - Slagveer (Vanecek, 77.), Knezevic, Kiss T. (Weslen Junior, 26.) - Mance


    ZTE FC:

Demjén - Szalai D., Szépe, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Vass P. (Favorov, 75.), Sankovic, Bedi - Szánthó (Zivko, 89.), Könyves (Babati, 67.)


    Jól kezdett a hazai csapat, Antonio Mance első élvonalbeli találatával előnybe is került. Nem sokkal később egyenlítettek a zalaiak az előrehúzódó Zoran Lesjak szép góljával, innentől kezdve pedig mezőnyfölényben játszottak. Mégis a Puskás Akadémia állt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, előbb Mance lövése csattant a kapufán, majd a szünet előtt a horvát támadó fejesét a gólvonal közeléből fejelte ki egy vendégvédő.

    A második félidő nagy felcsúti helyzetekkel kezdődött, de a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést egy újabb szép lövéssel: Szánthó Regő a tizenhatos sarkáról csavart a kapu jobb oldalába. A Puskás Akadémia nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, közben hátul fellazult a védelme, amit a vendégek gyors kontratámadásokkal igyekeztek kihasználni. A hajrához közeledve elkeseredetten küzdött az egy pontért a hazai gárda, ám nem sikerült betalálnia.


MTI

Close Menu