A Budafok elfogadta a Budapest Honvéd halasztási kérelmét

A Budafoki MTE elfogadta a Budapest Honvéd halasztási kérelmét, így elmarad a két együttes szombat 17 órára tervezett összecsapása a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.



A kispestiek csütörtökön kérték ellenfelüktől a mérkőzés halasztását, amelyet az újonc budafokiak a pénteki vezetői ülésüket követően fogadtak el.

    

A két együttes honlapjának közlése szerint a csapatoknak sikerült megállapodniuk a pótlás időpontjában, ezek szerint az összecsapásra december 23-án kerül sor.

    

A kispestiek tájékoztatása szerint az együttes első keretében 15 játékos koronavírusos, a szakmai és az egészségügyi stábból összesen nyolcan fertőződtek már meg, míg a Magyar Futball Akadémián is húsz felett van azon labdarúgók száma, akik betegek, vagy nemrég estek át a fertőzésen.

    

A Budafok a negyedik, a Honvéd a tizenegyedik helyen áll az NB I-ben.

    

A héten hasonló okból kifolyólag az Újpest FC is halasztást kért, ellenfele, a Diósgyőr azonban ebbe nem egyezett bele, majd ezek után a fővárosi klub jelezte, hogy nem áll ki a péntekre kiírt összecsapásra. A magyar szövetség versenybizottsága csütörtökön döntött arról, hogy a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda miskolciaknak adták.

    

Korábban az Újpest FC és a Paksi FC halasztási kérelmét nem fogadta el az MTK, illetve a Ferencváros, ezeket a mérkőzéseket lejátszották, és a járvány miatt tartalékos összeállításban szerepelt fővárosiak 4-0-ra, a tolnaiak pedig 5-0-ra kaptak ki.


MTI

Close Menu