A Mezőkövesd emberelőnyben sem bírt a Budapest Honvéddal

A koronavírus-járvány által megtizedelt Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.Az immár öt kör óta nyeretlen Mezőkövesd annak ellenére sem tudott győzni, hogy a kispestiek Tamás Krisztián kiállítása miatt a 18. perctől emberhátrányban futballoztak.

 

    OTP Bank Liga, 9. forduló:

Budapest Honvéd FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1582 néző, v.: Kárpály

    gólszerzők: Hidi (69., 11-esből), illetve Berecz (62.)

    piros lap: Tamás (18.)

    sárga lap: Kamber (17.), Baráth (76.), Bocskay (84.), Szendrei (87.), illetve Jagodics (30.), Borjacsuk (54.), Cseri (76.), Karnyicki (82.), Vadnai (88.)


    Budapest Honvéd:

Tujvel - Baráth, Kamber, Lovric - Szabó A. (Kesztyűs, 67.), Szendrei, Hidi, László (Kocsis, 67.; Németh D., 94.), Tamás - Tóth-Gábor (Bocskay, a szünetben), Zsótér (Nagy G., 67.)

 

    Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos - Farkas (Lakveheliani, 57.; Vadnai, 73.), Jagodics, Meszhi, Eperjesi - Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic (Jurina, 85.) - Vutov, Szerderov (Borjacsuk, a szünetben)

 

    

A mérkőzés elején jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a lendületes letámadásra építő csapatok, majd a 18. percben Tamás, aki korábban éles szögből lőtt kapufát, a felező környékén szállt bele látványosan Besirovicba, így azonnal piros lapot kapott. A Mezőkövesd azonban közel húsz percig nem tudta érvényre juttatni emberelőnyét a lelkes és harcos Budapest Honvéddal szemben. A szünet előtti hajrában pedig hiába irányította a játékot a vendégcsapat, a kapura nem jelentett veszélyt.

    

A második félidőben közelebb került ellenfele kapujához a Mezőkövesd, amely a 62. percben a védők mögé jó ütemben bemozgó Berecz révén megszerezte a vezetést. Előnyének azonban nem sokáig örülhetett, mert a hazai együttes büntetőt harcolt ki - ápolás miatt akkor éppen kilenc kispesti játékos volt pályán -, amit Hidi váltott gólra. A folytatásban ismét nem tudott érvényt szerezni létszámfölényének a sablonos és sokat rontó Mezőkövesd, így a cserékkel jól frissítő Honvéd kiharcolta a döntetlent.

    

A kispestiek negyedik hazai fellépésükön is nyeretlenek maradtak a bajnoki szezonban, két vereség után másodszor szereztek egy pontot. A Mezőkövesdnek ezzel a döntetlennel megszakadt a négy forduló óta tartó pont nélküli sorozata.


MTI

Close Menu