Döntetlen a Fehérvár-Ferencváros rangadón

A címvédő és éllovas Ferencváros idegenben 1-1-es döntetlent játszott a második MOL Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati rangadóján.A két csapat között így maradt az egypontos különbség a tabellán, de a fővárosiak eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.


    OTP Bank Liga, 9. forduló: 


MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)


Mol Aréna Sóstó, 7229 néző, v.: Karakó

    gólszerzők: Nikolics (55., 11-esből), illetve Somália (43.)

    sárga lap: Petrjak (66.), Nikolov (76.), Fiola (81.), Bolla (88.), Evandro (89.), illetve Laidouni (37.), Sigér (85.)


    MOL Fehérvár FC:

Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Bamgboye, Houri, Petrjak (Evandro, 68.) - Nikolics (Zivzivadze, 77.)


    Ferencvárosi TC:

Dibusz - Botka, Dvali, Kovacevic, Heister - Somália (Sigér, a szünetben), Haratin (Vécsei, 88.) - Skvarka (Zubkov, 72.), Isael (Nguen, 68.), Laidouni - Boli (Baturina, 68.)


    

Az NB I csúcsrangadóján az első percek tapogatózása után a Fehérvár vált kezdeményezőbbé, a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Ferencváros erejét beosztva, türelmesen játszott. Az első félidő feléig helyzet csak a vendégkapu előtt alakult ki, a fehérvári hálóőrnek nem akadt dolga. A folytatásban is a Vidi támadott jóval többet, a szünet előtt mégis a zöld-fehérek szereztek vezetést Somália fejesével.

    

Fordulást követően felpörögtek az események, pár perc alatt több gólhelyzet volt, mint az első játékrészben. Egy sarokrúgást követően Stopira járt közel az egyenlítéshez, fejesét a gólvonal elől tisztázták a védők. Egy percre rá, Funsho Bamgboye buktatása után Nikolics Nemanja büntetőből már nem hibázott. A középkezdés után újra vezethetett volna a Ferencváros, de Marcel Heister nagy helyzetben nem találta el a kaput. Később fölénybe került a Ferencváros, azonban a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A hajrához közeledve Bamgboye járt közel a győztes gólhoz, ám éles szögből az oldalhálóba bombázott, a túloldalon Oleksandr Zubkov jól helyezett szabadrúgását tenyerelte ki Emil Rockov, így maradt az 1-1 döntetlen.


MTI/Vasvári Tamás

Close Menu