Három és fél év után veszítettek tétmeccset a Lyon női labdarúgói

A Bajnokok Ligája-címvédő Olympique Lyon női labdarúgócsapata több mint három és fél év után veszített ismét tétmérkőzést.



A Lyon péntek este 1-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a francia élvonal kilencedik fordulójában. Az ötszörös BL-győztes, német színekben olimpiai bajnok Marozsán Dzsenifer végigjátszotta a találkozót.

    

A Lyon ezt megelőzően 2017. április 29-én kapott ki tétmeccsen, akkor a Manchester City győzte le 1-0-ra a BL-elődöntő visszavágóján, ám 3-2-es összesítéssel továbbjutott. Következő nyáron, 2018 júliusában az észak-amerikai North Carolina Courage győzte le felkészülési találkozón, azóta viszont egyetlen mérkőzését sem veszítette el, és a francia bajnokságot, a kupát, illetve a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

    

Az elmúlt három és fél évben a Lyon és a PSG 11. alkalommal találkozott egymással, és csak egyszer fordult elő, hogy nem egy gól döntött köztük, vagy döntetlen lett az eredmény.

    

A lefújás után Jean-Luc Vasseur vezetőedző úgy fogalmazott, nagy csalódást jelent számára a vereség, amelyre egyelőre nincs magyarázata, és nem is voltak figyelmeztető jelek a találkozó előtt.

    

"Sok esetlenség, hiba, és az elkötelezettség hiánya okozta a bukásunkat. Mindenkinek magába kell néznie" 


- nyilatkozta.

    

Játékosai közül Sarah Bouhaddi közölte, nagyon sokan várták a Lyon botlását, és ez most bekövetkezett. Wendie Renard közölte, szinte semmit nem tettek a sikerért, ezért a PSG megérdemelte a győzelmét.

    

"Ők kemények voltak, nem volt esélyünk. Nyugodtnak kell maradnunk, és nagyon sok dolgon kell javítanunk. Dolgozni fogunk az első hely visszaszerzésén" 


- közölte.


MTI

Close Menu