Pirlo tökéletes hozzáállást vár játékosaitól az FTC ellen

Kedden a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen tökéletes hozzáállást vár a játékosaitól Andrea Pirlo, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője.



    

"Nagyon zavarna, ha a futballisták könnyedebben vennék ezt a meccset. Fontos a megfelelő hozzáállás, nem szabad a budapesti 4-1-es eredményből kiindulni" 


- fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón a játékosként világbajnok olasz szakember. "Nyerni kell, hogy mielőbb lezárjuk a továbbjutás kérdését".

    

Pirlo kifejtette, azért tartja fontosnak a három pont begyűjtését, mert győzelemmel a csapata minden bizonnyal bebiztosítaná nyolcaddöntős szereplését, így a hátralévő két fordulóban pihentethetne egy-két játékost és helyettük olyanoknak is lehetőséget adhatna, akik eddig kevesebbet játszottak.

    

"Ismerjük a Ferencvárost, amely kifejezetten jó futballt játszik, veszélyes helyzeteket teremthet, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni" 


- fogalmazott a magyar bajnokkal kapcsolatban a torinóiak trénere, aki szerint az FTC jó formában van, ezért sem szabad a három héttel ezelőtti összecsapásból kiindulni, ráadásul úgy vélte, a magyar csapat ezúttal kevesebbet fog hibázni.

    

Saját együtteséről elárulta, mindössze négy védője maradt, így ott nincs választási lehetősége, miután Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini után Merih Demiral is kidőlt sérülés miatt. Paulo Dybalával kapcsolatban megemlítette, hogy antibiotikumot szedett, de már egyre jobb fizikai állapotban van, így akár kezdő is lehet a keddi összecsapáson.

    

"Még össze kell szoknia a játékosoknak, de megpróbálnak meccsről meccsre fejlődni. Kellenek a folytonos sikerek, mert az ad önbizalmat a futballistáknak" 


- válaszolt a Juventus formáját firtató kérdésre Pirlo, aki hangsúlyozta, ezért is kellene lezárni a továbbjutást, mert akkor a bajnokságra jobban tudnának koncentrálni, mivel együttese jelenleg csak a negyedik négy ponttal lemaradva a listavezető AC Milantól.

    

Pirlo a támadók kapcsán úgy nyilatkozott, szeretné őket egyszerre játszatni a jövőben, de mostanáig Dybala sérülése, aztán koronavírusos megbetegedések miatt erre nem kerülhetett sor. Cristiano Ronaldóra külön kitért, hogy jó kapcsolatban vannak, de ugyanúgy kezeli az ötszörös aranylabdást is, mint a többi társát.

    

Wojciech Szczesny szerint nem lesz hozzáállásbeli problémájuk:

    

"Mi a Juventus vagyunk, komolyan fogjuk venni a mérkőzést. A Ferencváros erős csapat, jó játékosokból áll" 


- jelentette ki a lengyel kapus, aki kollégájáról, Dibusz Dénesről is beszélt. "Volt egy nagy hibája (Budapesten), de jó kapus, aki ezúttal biztosan felkészült lesz".

    

Szczesny a nyáron kinevezett Pirlóban látja, hogy valami újat akar alkotni, ezért sokkal modernebb felfogásban játszatja a csapatot, mint amilyen általánosságban az olasz futballt jellemzi.

    

A kedden 21 órakor kezdődő zárt kapus összecsapást, amelyen a német Daniel Siebert fújja majd a sípot, az M4 Sport élőben közvetíti.


MTI

Close Menu