Zalaegerszegen is nyert a Kisvárda

A Kisvárda a 66. perctől emberhátrányban játszva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.A szabolcsi csapat rendelkezik a legjobb idegenbeli mérleggel az NB I-ben, eddigi hat meccséből csak egyet veszített el, négyen pedig győzni tudott: korábban a Honvéd, az Újpest és a Mezőkövesd vendégeként is megszerezte a három pontot.


    OTP Bank Liga, 10. forduló: 


ZTE FC-Kisvárda Master Good 1-2 (0-1) 


Zalaegerszeg, 815 néző, v.: Solymosi

    gólszerzők: Koszta (64.), illetve Viana (11., tizenegyesből), Navratil (52.)

    sárga lap: Viana (12., 66.), Hej (40.), Datkovic (68.), Dombó (84.)

    kiállítva: Viana (66.)


    ZTE FC:

Demjén - Szépe (Tanasin, 72.), Bobál D., Lesjak - Szalai D. (Tajti, 58.), Sankovic, Bedi (Dragóner, 89.), Gergényi - Vass P. (Koszta, 58.) - Babati (Favorov, 72.), Könyves


    Kisvárda:

Dombó - Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej - Lucas, Simovic - Navratil (Horváth Z., 76.), Bumba (Karaszjuk, 90.), Sassá (Kovácsréti, 62.) - Viana


    

Agresszívebben kezdett a vendégcsapat, s miután Szépe - kissé indokolatlanul - buktatta Bumbát a tizenhatoson belül, az alapvonal közelében, korán tizenegyeshez jutott. A büntetőt Viana értékesítette magabiztosan (majd gólörömért, mezlevételért sárga lapot kapott), s a folytatásban is a Kisvárda akarata érvényesült. A hazaiak az első félidőben nem tudtak veszélyes helyzetet kidolgozni.

    

A második játékrész is egy gyors várdai góllal indult, s miközben a vendégek szervezetten védekeztek, kontrákból próbáltak további veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. A hazaiak némileg váratlanul szépítettek, s miután Viana könyöklésért megkapta a második figyelmeztetését és a kiállítás sorsára jutott, emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért. A hajrában beszorították riválisukat, de újabb találatot már nem sikerült szerezniük.


MTI

Close Menu