Az MTK kétgólos hazai győzelemre váltotta emberelőnyét a Paks ellen

Az MTK úgy győzte le 3-1-re a vendég Paks együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának szombati játéknapján, hogy több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhatott.
    OTP Bank Liga, 16. forduló:


MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (0-0)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v: Farkas

    gólszerzők: Dimitrov (74.), Prosser (79.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.)

    sárga lap: Miovski (36.), Cseke (87.), illetve Osváth (51.), Ádám (81.)

    kiállítva: Hegedűs (41.)


    MTK:

 

Mijatovic - Kata, Ferreira, Herrera - Gera, Cseke, Dimitrov (Mezei Sz., 83.), Biben, Schön (Barna, 90.) - Prosser, Miovski (Osei Clinton, 88.)


    Paks:


Hegedűs - Szélpál (Vas G., 61.), Gévay (Nagy R., 75.), Szabó J. - Kulcsár D. (Osváth, a szünetben), Balogh B., Bognár I., Bertus - Szakály D. (Sajbán, a szünetben), Ádám, Haraszti (Holczer, 44.)

 

    

Jó iramban kezdődött az összecsapás, amelynek első félórája hazai helyzeteket és paksi lehetőségeket is hozott. Ezt követően mindkét oldalán elfogyott a lendület, sok volt az apró szabálytalanság, nem alakulhatott ki folyamatos játék. A 41. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Hegedűs a tizenhatoson kívülre futva a levegőben ütközött a kiugró Miovskival, aki lépéselőnyben volt az őt kísérő Szabóval szemben, és fejjel már megtolta a labdát a paksi kapus mellett.

    

A második félidőben a Paks egy ideig sok mozgással el tudta tüntetni emberhátrányát, a játékrész közepén azonban már sorra alakította ki a helyzeteket az MTK. Holczernek többször kellett védenie, de a 74. percben Dimitrov kapáslövésével szemben már tehetetlen volt, majd öt perccel később a vezető gólt szerző légiós adott gólpasszt Prossernek. A hajrában a paksiak kitámadtak a szépítés reményében - kapufáig is jutottak -, miközben Schön a 89. percben növelte a hazaiak előnyét. A végszó azonban a vendégeké volt, a 94. percben a cserejátékos Nagy Richárd állította be a végeredményt.

    

Az MTK 2016 áprilisát követően tudta legyőznie a paksiakat, akiktől a legutóbbi négy találkozójukon kikapott. A fővárosiak sorozatban négy hazai összecsapásukon maradtak veretlenek, ezeken egymást követően harmadszor nyertek.MTI
Close Menu