Az Újpest legyőzte és megelőzte a Honvédot

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.A hét nyeretlen meccs után újra győztes lila-fehérek ezzel a kilencedik helyre léptek előre, míg a Honvéd ismét visszacsúszott a kieső, 11. pozícióba.


    OTP Bank Liga, 16. forduló:


Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)


Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Antal

    gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)

    sárga lap: Antonov (14.), Beridze (33.), Kutrumpisz (42.), Onovo (73.), Pauljevic (80.), Perosevic (81.), illetve Baráth (43.), Mezghrani (57.), Balogh (81.)


    Újpest:

 

Banai - Pauljevic, Kastrati, Kutrumpisz, Antonov - Csongvai (Ristevski 86.), Onovo - Simon (Perosevic 73.), Szakály (Mitrovic 73.), Beridze (Bacsa 83.) - Tallo


    Honvéd:


Tujvel - Batik, Baráth (Kocsis 90.), Lovric - Mezghrani (Traore (79.), Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás - Gazdag, Balogh


    A mérkőzés első félórája kevés izgalmat tartogatott. Az Újpest igyekezett birtokolni a labdát, már a Honvéd térfelén letámadta riválisát, de támadójátéka veszélytelen volt, míg a vendégek egy-két alkalomtól eltekintve, nem jutottak el az újpesti 16-osig.

    Harminc perc után a lila-fehérek egyre többször tudtak labdát szerezni a rivális térfelén és ezekből néhányszor nagyon közel kerültek a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni.

    A fordulás után a Honvéd igyekezett többet birtokolni a labdát, az Újpest játéka pedig visszaesett, a játékrész közepén ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. A Honvéd nem zuhant össze, szinte azonnal egyenlített, tíz perccel később azonban az Újpest Perosevic nagyszerű villanásával ismét előnybe került, és - többek között Banai kapus parádés védésének köszönhetően - megőrizte kapuját az újabb góltól.


MTI

Close Menu