Budafoki győzelmével elmozdult a kieső helyről a Honvéd

A Budapest Honvéd 2-1-re nyert az újonc Budafoki MTE otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójából szerda estére halasztott mérkőzésen.



A Budafok nyeretlenségi sorozata immár nyolc bajnoki meccs óta tart, ebben az időszakban két döntetlen mellett ez volt a hatodik veresége, így az idény során először kieső helyre került a tabellán.

    

A Honvéd a mostani szezonban tizedik alkalommal került hátrányba, de most először tudott fordítani és győzni.


  

OTP Bank Liga, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés:


Budafoki MTE-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)


Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Karakó

    gólszerzők: Skribek (1.), illetve Gazdag (45+2., tizenegyesből), Balogh N. (69.)

    sárga lap: M. Nikolic (34.), illetve Baráth (57.), Lovric (61.), Tamás K. (93.)


    Budafok:


Póser - Huszti A., Romic, M. Nikolic (Vaszicsku, a szünetben), Medgyes - Micsinai (Filkor, 56.), Oláh B. - Skribek, Kulcsár K. (Lőrinczy, 83.), Ihrig-Farkas (Szabó M., 56.) - Kovács D. (Mervó, 78.)


    Honvéd:


Tujvel - Lovric, Baráth, Batik - Balogh N., Zsótér (Aliji, 92.), Hidi, Szendrei, Tamás K. - Gazdag (Bocskay, 88.), Traoré (Kamber, 73.)


    

Mindössze 35 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Kulcsár Kornél passzát követően Skribek Alen a hátráló védők között, 14 méterről a hálóba lőtt, így a házigazdák megszerezték a vezetést. Ezt követően nehezen lendült játékba a Honvéd, de utána már kiegyenlített volt a mérkőzés. Bár kapura lövéssel csak a kispestiek próbálkoztak, nem jártak sikerrel, egészen az első félidő hosszabbításáig. Akkor Ivan Lovric a tizenhatoson belül a földre került Marko Nikolic szorításában, a megítélt büntetőt pedig Gazdag Dániel váltotta gólra, ezzel egyenlítettek a vendégek. A BMTE szerb hátvédje nem kapta meg második sárga lapját az esetért, a szünetben pedig lecserélte őt Csizmadia Csaba vezetőedző.

    

A második félidő elején változatos volt a játék, majd inkább a Budafok kezdeményezett, egy gyors ellenakció végén mégis a Honvéd jutott vezetéshez, miután Traoré passzából Balogh Norbert volt eredményes. A hátralévő időben rendületlenül próbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak, de számottevő gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni.


MTI

Close Menu