Gabriel Heinze lett az Atlanta United vezetőedzője

Az olimpiai bajnok argentin Gabriel Heinze lett az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Atlanta United vezetőedzője.A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint a 42 éves tréner szerződése két idényre szól.

    

Darren Eales klubelnök az egyik legjobb és legkeresettebb dél-amerikai edzőnek nevezte Heinzét, aki 2014-ben vonult vissza, majd a Godoy Cruz, az Argentinos Juniors és a Vélez Sarsfield együttesét irányította.

    

"Úgy gondolom, a futballfilozófiám összhangban van a klub elképzeléseivel. A rendszer és a felszereltség világszínvonalú, úgyhogy nagyon örülök az új kihívásnak" 


- mondta Heinze, aki középhátvédként a Manchester United, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain csapatában is szerepelt.

    

Angliában, Spanyolországban és Franciaországban is bajnok lett, a Bajnokok Ligájában 41 meccsen lépett pályára. Az argentin válogatottban 73 találkozón játszott, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon is negyeddöntős, a 2004-es és a 2007-es Copa Americán döntős volt a nemzeti együttessel. A 2004-es athéni olimpián az aranyérmes válogatott tagja volt, a nyitómeccsen betalált, az argentinok pedig az egész tornán nem kaptak gólt.

    

Az Atlanta United 2017 óta szerepel az MLS-ben, 2018-ban bajnok, tavaly pedig kupagyőztes lett. A csapatot előbb az argentin Gerardo Martino, majd a holland Frank de Boer, végül a skót Stephen Glass irányította.


MTI

Close Menu