Lemondott Markó Edina, a női futball-válogatott szövetségi kapitánya

Lemondott posztjáról Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.A magyar szövetség pénteken délelőtt, a honlapján közölte a szakember döntését.

    

"Életem legnehezebb, de egyben legszebb hét esztendeje volt, melyet a női válogatott élén eltölthettem. Büszke vagyok rá, hogy nagyszerű játékosokkal, egyéniségekkel, s a stábomban is remek szakemberekkel dolgozhattam együtt, és ezért a lehetőségért nagyon hálás vagyok a Magyar Labdarúgó Szövetségnek" 


- idézte a honlap Markó Edinát.

    

A tréner 2014. március 7-én, a horvátországi Isztria Kupán irányította először a nemzeti csapatot, utoljára pedig december elsején, a Izland elleni, 1-0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn, mely a sorozat záró mérkőzése volt. A válogatott két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja negyedik helyén végzett.

    

A játékosként 55-szörös válogatott Markó Edina összesen 89 mérkőzésen volt a nemzeti együttes kapitánya, ami női vonalon rekord. Nála többször magyar A válogatottat csak Baróti Lajos (117 mérkőzés) irányított.


MTI

Close Menu